AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

 

 

Članovi i dužnosnici Autohtone - Hrvatske stranke prava nazočili su prosvjednom skupu u Vukovaru.

Na slici : Antonio Grgić, Marko Klein i Željko Hergotić

Prosvjed u Vukovaru

 

Pero Tromblon: Mogu i japanski i kineski natpisi, ali ćirilica ne!
Povećaj 
Piše: Branimir Bradarić/VLM

U organizaciji Uruge ratnika Hrvatskog obrambenog rata danas je na središnjem vukovarskom trgu održan prosvjed pod nazivom "Vukovar nikada neće biti – Bukobap".

Poslije održanih kratkih govora predstavnika gradova iz Hrvatske koji su se odazvali prosvjedu Petar Janjić, predsjednik udruge, pročitao je zahtjeve koji će biti proslijeđeni Vladi, Saboru i predsjedniku RH kako bi se spriječilo uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru. Sa prosvjeda je zatraženo da Vlada RH donese hitnu odluku o odgodi uvođenja ćirilice u Vukovar kao i da nakon toga Sabor donese moratorij od 20 godina na mogućnost uvođenja dvojezičnosti.

Traže od Državne uprave i MUP-a da se izvrše provjere točnog broja Srba u Vukovaru kao i da MUP postupi po svim podnesenim kaznenim prijavama radi počinjenih ratnih zločina u Vukovaru.

– Tražimo da u roku od 15 dana dobijemo pisani odgovor. Ako ne dobijemo pisani odgovor Udruga ratnika će pristupiti organiziranju Nacionalnog obrambenog pokreta u okviru kojega će iskoriti sva demokratska sredstva za rušenje vlasti. Provest će se kao četnici 91 godine, rekao je Janjić.

Uz poneku psovku i pjesmu sa pozornice se moglo čuti i kako ćirilici poslije svih stradanja, rušenja i razaranja nema mjesta u Vukovaru. Govornici su poručili i kako svi oni koji žele učiti ćirilicu mogu to učiti na dopunskim nastavama ili pak preko granice. Čulo se i kako poslije svega u Vukovaru mogu postojati japanski ili kineski natpisi ali ćirilični nikad.

- U Vukovaru je izvršen ekocid, kulturocid i genocid. Zato recimo ćirilici NE u Vukovaru, poručio je Janjić koji je osudio i prošlotjednu posjetu premijera Zorana Milanovića Beogradu. Rekao je da poslije izjava da će Hrvatska pomoći Srbiji u pristupnim pregovorima sa EU Milanović bolje da se nije ni vraćao iz Srbije. Na današnjem skupu okupilo se nekoliko stotina građana a bilo je i primjetno iznimno jako policijsko osiguranje.