AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

03.07.2012

 

HRVATSKOM BRANITELJU, UHIĆENOM NA BLEIBURGU, PRODULJEN PRITVOR
Iz pouzdanih izvora saznajemo da je Davoru Trbuhu, hrvatskom branitelju, uhićenom na okupljanju u Bleiburgu, produžen je pritvor do 29.08.2012.


Podsjetimo da je Davor Trbuh,uhićen od strane austrijske policije zbog podignute desne ruke, na obilježavanju obljetnice Bleiburga prije skoro 2 mjeseca. Kako smo saznali policija je intervenirala na poziv nekog iz organizacije Bleiburga, a Davor je zadržan u pritvoru na temelju tri izjave trojice austrijskih policajaca i to tri potpuno različite izjave. Jedan policajac je izjavio da je Davor podigao ruku i rekao "Zie Heil", drugi da je Davor podigao ruku i rekao "Za dom", treći da je Davor podigao ruku i nije rekao ništa????
Tužiteljstvo je odbilo puštanje Trbuha da se brani sa slobode uz obrazloženje je velika mogućnost da će isti pobjeći.

Budući je Davor maloljetni dragovoljac branitelj DR, obolio je od PTSP-a, a u austrijskom zatvoru su mu u početku davali i to prisilno lijekove koji su na njega tako utjecali da nije uopće mogao komunicirati. Već dulje vrijeme ne uzima ništa od lijekova što se opet može itekako odraziti na njegovo već duboko ugroženo zdravlje.

Davorov odvjetnik je podnio tužbu Vrhovnom sudu na tužbu od strane austrijske tužiteljice. Ovo je drugo produljenje pritvora našem branitelju, po austrijskim zakonima, treće produljenje ide na neodređeno vrijeme.

Nova činjenica je i istupanje u javnosti još jednog čovjeka koji je 1985. također uhićen na Bleburgu i imao istog javnog tužitelja kao i Davor Trbuh danas. Zašto je Davor u austrijskom pritvoru već skoro 2 mjeseca i za koje ga krivično djelo doista tererti austrijsko tužiteljstvo javnost zapravo ne može znati budući tužiteljstvo servira takve odgovore koji nemaju nikakvu poveznicu sa zdravim razumom i u kontradikciji su s austrijskim zakonodavstvom.

Cijeli ovaj nemili događaj doista kao da je preslika Kafkinog "Procesa" gdje je jedan čovjek, u ovom slučaju hrvatski branitelj, žrtva nekog tko ga i hapsi i tuži i optužuje, a da nitko ne zna zašto.

Indikativno je da se do danas nitko iz većih oporbenih strankak kao ni vladajućih struktura nije oglasio o još jednom hrvatskom branitelju, koji čami u tuđinskom zatvoru.
Da li i za Davora možemo reći da šutnja hrvatske vlasti govori više od tisuću riječi?!!B.J.
01.07.21012.