AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

 

SUKOB KOD STARČEVIĆANACA

Član predsjedništva stranke istupio iz Tomašićkinog HSP-a

 

Datum objave:
30.11.2012 12:31

Autor: V.P.P.

Željko Širanović, član predsjedništva HSP-a Ante Starčević i prvi predsjednik Županijskog vijeća stranke za Zagrebačku županiju, ogorčen je izjavama potpredsjednika stranke Ivana Tepeša koji je za tportal objasnio razloge sukoba s čelnicima stranke iz Zagrebačke županije

Epilog sukoba u vrhu stranke je Širanovićevo istupanje iz članstva sredinom ovog mjeseca. Naime, kaže da je istupio iz stranke zbog neutemeljenih i neargumentiranih razloga raspuštanja Županijskog vijeća HSP-a AS Zagrebačke županije.

29. kolovoza predsjedništvo stranke raspustilo je Županijsko vijeće telefonskom sjednicom, a Širanovića su, kao člana predsjedništva, tražili da se o tome izjasni dva dana poslije nego što je odluka donesena.

Nakon što su čelnici HSP-a AS poslali pismeni prigovor predsjedništvu, Tepeš, zamjenik Ruže Tomašić, donosi odluku o Širanovićevoj suspenziji. Tepeš ja pak za tportal pojasnio kako je razlog raspuštanja neaktivnost tog Županijskog vijeća jer nisu osnovali ogranak u Velikoj Gorici, tj. u najvećem gradu Zagrebačke županije.

Širanović na to kaže kako su osnovali više podružnica, i to u većini gradova, Zaprešiću, Samoboru, Svetoj Nedelji, Jastrebarskom, Ivanić Gradu, Dugom Selu… Formiranje podružnice u Velikoj Gorici bilo je planirano za rujan, a uz to naglašava da je stranka u koaliciji s HČSP-om na prošlim parlamentarnim izborima u Velikoj Gorici osvojila 3,1 posto glasova, najviše od svih podružnica u županiji.