AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

 

Mladen Šepić

Kurikulum informatizirane Sodome i Gomore

Poštovane sugrađanke, sugrađani !

 Već je sama činjenica imenovanja gospodina Jovanovića ministrom prosvjete bila ...intrigantna. Naime, prosvjeta pa i slijedom toga prosvjetiteljstvo fenomen je koji implicira osvješčivanje i podizanje razine prosvijećenosti odnosno onog što zovemo – kulturom. Ne treba daleko posezati u pamćenje a da bi se gospodina Jovanovića prisjetili kao jednog od korifeja svojevrstne profanacije pa ponekad i vulgarizacije Hrvatskoga sabora. Imao pravo ili ne, u tim je svojim istupima prečesto prelazio granicu pristojnog priobčavanja svojih misli a da bi ga se moglo držati prikladnim za dužnost ministra obrazovanja. Osim toga on je....... liječnik. K tome i zamjedba kako je zapravo čudno što se naše društvo čini to bolesnijim što je više liječnika u politici. Znamo kako je njihovo obrazovanje dugotrajno i skupo, pa ne bi li veći svoj prinos dobrobiti zajednice dali u bolnicama, primjerice ??


 

 

 Zato i nije čuditi se agresivnosti njegovih, najavljenih „revolucionarnih reformi“ hrvatskoga školstva, napose onog osnovnog. I dok su „lingvističke začkoljice“ tipa šport-sport samo dizanje prašine i posve su nevažne jer hrvatski jezik poznaje i svoju, originalno hrvatsku istoznačicu; a to je – tjelovježba ( ionako je veći dio onog što mi krstimo sportom zapravo – igra), uvođenje dva predmeta ; građanskog odgoja i spolnog ili seksualnog odgoja već su pravi atak na prevladavajuči svjetonazor u Hrvatskoj. Naime, oba su predmeta, kad se makne s njih blješteća pozlata, zapravo Trojanski konji kojima se „Forum za slobodu odgoja“ nakon niza prijašnjih, neuspijelih pokušaja, na velika vrata vraća na scenu. Ako još malo dublje zagrebemo ispod te pozlate ukazat će nam se pravi smisao tog napada a to je svojevrstna „homoseksualizacija“ hrvatskog društva. Za prepoznati tu tendenciju potrebno je ostaviti se površnosti i pratiti povijest i razvoj događaja na tom polju u referentnom društvu, odnosno državi a to je USA iliti Amerika od početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća na ovamo. Naime, napad je uvijek tako strukturiran da se istiću, kao prvi ešalon, općeprihvatljiva i popularna skrb za prava ovih ili onih a da se najprije u fus-notama a onda i otvoreno objavi prava nakana.

 Da ne duljim, svratite u Gradsku knjižnicu i posudite knjigu Davida Kupeliana ; „Marketing zla“.

Nemalu podporu ministar g.Jovanović ima u ministrici g.Opačić za koju mi se čini kako s neskrivenom radošću očekuje pa i požuruje uporabu mrkve u školskom kurikulumu. Naime, u svjetlu promocije tzv. Gender-ideologije mrkva zauzima vrlo važno mjesto. Neupućemi bi čitatelj mogao pomisliti kako se ministrica g.Opačić inauguriranjem mrkve u najistaknutije povrće skrbi za manjak A-vitamina kod djece, ali.... oni upučeniji čitatelji znat će da tome nije tako. Ona mrkvu kani rabiti u posve drugoj nakani. Zašto baš mrkva a ne krastavac, primjerice, nikad mi nije bilo jasno???

 Osim ako to ne promotrimo na razini subliminalnih poruka jer je djeci mrkva kroz pričice o zeki i mrkvi puno bliža i u podsvjest već ugrađena kao nešto – slatko i dobro za omiljenog im zeca.

 Jedan od novootvorenih frontova napada je i ministričino zauzimanje glede problema posvajanja djece i problema neplodnosti. Za svakog pogođenog neplodnošću to je strahovita trauma ali i sjajna platforma Gender-ideolozima za napad na sustav vrijednosti. Onima koji nemaju izkustvo čitanja Jevgenija Zamjatina ili Aldousa Huxleya ili Georga Orwella teško je naslutiti i prepoznati nagnuće Gender-ideologije ka industrijalizaciji rađanja odnosno ka „proizvodnji ljudi“.

 „Znaci vremena“ su tu; od „selekcije zametaka“(što treba prevesti kao; ubijanje neizabranih“ pa sve do prenatalne „analize“ a onda i „intervencije prema embriju“ .

 

A ovaj ministričin interes, slutim, u sinergiji s notornim g. Lučinom, ima polučiti u svojoj krajnjoj konsekvenci mogućnošću „homoseksualnim parovima“ posvajanja nejaći. Spominje se i „internacionalizacija“ problema a što bi moglo našim avangardnim „celebrity.-jima“ omogućiti posvajanje „egzotične“ djece nebi li bili u korak s holivudskim pandanima kod kojih je „in“ imati posvojenu djecu s raznih kontinenata. Nešto poput beneton-reklame. A i Sir Elton John bi u pratnji svog „partnera“ mogao zaviriti u Dom za djecu u Zagrebu u Nazorovoj ulici. To bi svakako bila „velika stvar za promociju Hrvatske“!!!

A ono što treba poučavati mladež jest činjenica kako je plodnost fenomen koji ima svoje prirodne zakonitosti i koji može biti oštećen ili uništen neodgovornim načinom života. Posebno se na žene odnosi činjenica kako fertilitet svoju kulminaciju postiže do odprilike dvadesetpete godine a poslije toga opada najprije aritmetičkom a onda i geometrijskom progresijom. Dakle, nije pametno o majčinstvu razmišljati s četrdeset i više godina. Ubijanje neželjene, „neplanirane“djece pobačajem, droga, promiskuitet, alkohol, cigarete također negativno utječu na sposobnost začeća.

Takozvana „karijera“ trebala bi biti u drugom planu barem do onda dok Gender-ideolozi na postignu da će djeca biti izložena u auto-salonima s ceduljom na kojoj će biti navedene njihove „perfomanse“ i pripadajuća cijena kao i garancija. U međuvremenu bolnice će se preurediti u servise a pobornici eutanazije već sada, ekološki, razmišljaju o recikliranju. Naravno da će biti moguća i internet-prodaja.

 Nemojte sumnjati u perfidnost onih koji pokušavaju promijeniti naše poimanje morala.

 Gender-ideolozi kane našu djecu poučavati uporabi raznoraznih oblika kontraceptiva i tzv. zaštita za siguran(od spolno prenosivih bolesti) spolni čin. Na „prvu loptu“ tome se nema što prigovoriti jer nitko ne želi bolestnu djecu. Problem, koji je zahtjevnije spoznati, je u tome što se na taj način spolni čin; profanira, animalizira, odvaja od emocionalne komponente i svodi na razinu fiziološke potrebe poput znojenja, žeđi ili potrebe za hranom itd...To je samo prvi korak jer onaj tko je imao prigodu dublje zaviriti u promotivne materijale „genderista“ znat će kako je slijedeći korak u tom „obrazovanju“ i „oslobađanju“ relativizacija značenja sekundarnih spolnih oznaka a naglašavanje pseudoprimarnih . Nadalje, „genderisti“ uklanjaju tabu s čina samozadovoljavanja i dapače, potiču ga svodeći fenomen na razinu „kopanja nosa“ ili „češkanja po glavi ili gdje vas već svrbi“. Dakle na „nešto“ što baš ne treba zamijeniti pisanje sms-a u tramvaju ali ni na nešto vrijedno prijepora.

Oni, kao zmija noge, kriju činjenicu kako je spolnost prakticirana u svjetlu judeo-krščanske etike a čije ishodište baštine i muslimani, jedini pouzdani i 99%sigurni način zaštite od spolnih bolesti. Onaj jedan posto odnosi se na zaraze transfuzijom, neprikladnom higijenom u javnim prostorima i tome slično. Tome u podpunosti svjedoći činjenica kako u zajednicama koje se ortodoksno pridržavaju navedene etike spolnih bolesti tipa AIDS-a –nema. A intrigantno je i što takve zajednice nemaju navolja s depopulacijom.

 Genderisti će u tridesettreći plan staviti, ili tek ovlaš spomenuti a najčešće prešutjeti i skriti od djece činjenicu da je osoba do svoje punoljetnosti fiziološki i psihički nezrela za spolni odnos. Naročito se to odnosi na djevojke kod kojih epitel sluznice spolnih organa punu zrelost a time i prirodni maksimum odpora infekcijama postiže tek s, u prosjeku, navršenih 18 godina. S druge strane genderisti će relativiziranjem „zaostalih“ obiteljskih odnosa i „arhaičnog“ pojma međusobne vjernosti u ljubavnoj vezi poticati promiskuitet i tzv. „eksperimentiranje“ s raznoraznim neprirodnim i nastranim oblicima spolnosti.

 Ukratko, time se bolesti traži lijek a da se ne uklanja izvor bolesti te je ona u jednom permanentnom stanju koje je nepresušan izvor prihoda svemoćne farmaceutske industrije koja je, kako kažu, toliko napredovala da više ne traži lijek za bolest nego kako to u svojoj knjizi implicira liječnica Lidija Gajski, najprije napravi lijek a onda za njega traži odnosno.......proizvodi bolest.

 Dakle, preko spolnosti čovjek se dehumanizira i ( u „genderistima“ idealnom obliku) „oslobađa“ do te mjere da živi ne sukladno svojoj spoznaji o sebi kao duhovnom biću već živi sukladno svojim nagonima a to je odlika životinja a nipošto ne bi trebala biti odlika civilizirana čovjeka. Makar, tko se odvaži na čitanje Kupelianove knjige spoznat će i (Hrvatskoj srećom nepoznatu) skupinu militantnih boraca za „prava životinja“ koji čovjeka slijedom „ultradarvinizma“ izjednačuju s životinjom.

 Jer..... na nekim svježim primjerima vidimo kako se to „oslobođenje“ čovjeka kroz nesputani sex i drogu u „naprednim društvima zapadne demokracije“ reflektira kroz ponašanje njihovih vojnika prema ubijenim ili ranjenim „teroristima“ a koji se opirahu „prosvjećivanju“.

 Paradoksalno je što je nagnuće cijele povijesti uljudbe upravo to ; zauzdati ono animalno, onaj „udio Đavla“ u čovjeku i usmjeriti ga ka empatiji i horizontalnoj i vertikalnoj solidarnosti.

Da se „nešto“ iza brda kotrlja dadne se naslutiti iz nekoliko marginalnih vijesti, zamalo – pabiraka. Prva je kako je predsjednik Obmana dao naputak svim američkim diplomatima izvršiti diljem svijeta pritisak na „necivilizirane“ narode kojima „prava“ homoseksualaca nisu smisao života. Druga je marginalija izjava gospodina ministra Jovanovića kako je ovih dana u „cajtnotu“ jer je k njemu nahrupila sva sila eurobskih poklisara i nižih aparatčika junije.

 Otkud takav interes „zapada“ za našu prosvjetu i kamo to vodi ....prosudite sami !

Sama „stvar“ ne bi bila toliko zabrinjavajuća kad bi s druge strane, u saborskim klupama, sjedili ideologijski antipodi. Ali ne. I s druge strane su kčeri i sinovi iste majke, jedino je boja celofana plava. Hrvati sporo pamte a brzo zaboravljaju pa ih valja prisjetiti kako je zakonom o diskriminaciji plavi celofan(čitaj HDZ) koji se predstavlja kao demokrščanska a zgodimice i desna opcija odškrinuo vrata pakla u koja je crveni celofan otjelotvoren u osobi ministra gospodina Jovanovića.....gurnuo nogu i kako to već biva; slijedi provala ramenom.                Filmski ! Nema što...

Da „stvar“ ne bi ostala samo na kritici A-HSP Vrbovsko sugerira glede osnovnoškolskog kurikuluma sljedeće ;

1.            Mrkva je sjajno povrće i izrazito je prikladna za ishranu naše djece stoga joj uporabu treba ograničiti na školske kuhinje i to, najbolje je, u „friškom“ naribanom stanju s malo limunova soka

2.            Spolnim su saznanjima prijašnje generacije sasvim dobro ovladavale i bez školske pouke te bi tako i trebalo ostati osim poučavanja o higijeni i čuvanju dostojanstva osobe. Jer spolnost je „ono nešto“ što je lijepo upravo u svojoj tajanstvenosti i u radosti otkrivanja toga s voljenom osobom, suprotnog spola, naravno ! Kad dugu objasnite kao spektar elektromagnetskoih valova oduzimate joj jedino što u njoj vrijedi a to je ....ljepota i misterij

3.            Potencijalni kurikulum „građanskog odgoja“ ionako je ili bi trebao biti ugrađen u ostale predmete

4.            Umjesto poučavanja političke povijesti koja je previše ideologizirana i podložna intrepretacijama od izbora do izbora predlažemo težište staviti na povijest glazbe, slikarstva, filma, dakle umjetnosti – opčenito dok bi političku povijest trebalo prebaciti na više stupnjeve obrazovanja kad i djeca steknu čvršći - želudac

5.            U škole vratiti ...domačinstvo....jer bez obzira na evoluciju tehnologije računala teško da će nas ona riješiti onih svakodnevnih, životnih potreba od zašivanja gumba do spremanja „domaće“zimnice čemu svakako treba poučiti mušku djecu kako bi i feministice došle na svoje a i ....život je takav....

6.            Svakako intenzivirati „tehnički odgoj“ jer je glupo da čovjek završi fakultet a ne umije na siguran naćin zamijeniti žarulju ili zaustaviti kapanje slavine.

7.            Hrvatska je mala država i treba kreativne ljude koji će parirati giga-nacijama a kreacija se potiće smislom za lijepo, dakle većom satnicom glazbenog odgoja kao i likovnog, odnosno modeliranja. Jer svima nam je znana izreka ; tko pjeva zlo ne misli

8.            Umjesto preranog(već u prvom razredu) maltretiranja djece informatikom treba uvesti dodatni sat trčanja oko škole. Djetinjstvo bi trebalo biti vedro i radosno i bučno a ne upropašteno binarnim sustavom brojeva pa makar bili i malo „zaostali“

9.            Treba uvijek imati na umu da škola odgaja ljude a ne „konkurentnu radnu snagu“

 U protivnom, škola će poslužiti za školovanje budućih sudionika „Big Bradera“, „Hrvatska traži zvijezdu“ i „ekskluziva“ i“eksploziva“ i“mijenjam ženu i mamu i rodbinu“ i tome sličnih i kako sve ne zvanih ispraznih sadržaja.

 Koliko god su takvi sadržaji blesavi i isprazni oni su, budite uvjereni, kontrolirani i vođeni od strane izuzetno inteligentnih ljudi. Inteligentnih ali i izuzetno...zlih.

Mladen Šepić-Barba, A-HSP Vrbovsko