AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

MUKE PO SRBU ..! 07.01.2013

 SRB SE MUČI S IZBACIVANJEM ĐAPIĆA IZ HSP-a

Navodno po nalogu Karamarka..??

Predsjednik HSP-a Daniel Srb je na sto čuda ne pronalazi adekvatan način kako da počasnog predsjednika Antu Đapića navodno po nalogu Karamarka (HDZ) izbaci iz stranke.
O ovome posljednjih dana šuškaju oni dobro upućeni u zbivanja na pravaškoj sceni, prema našim informacijama Đapića se do te mjere pokušava marginalizirati i izolirati da mu se ne dopušta obraćanje (govor) na javnim i stranačkim skupovima HSP-a.

Pred izborno preslagivanje, tako bi se mogao nazvati rat koji slijedi u najstarijoj stranci u Hrvata HSP-u, u čijim redovima unutar stranačke borbe nikako da završe i nakon što se obračunaju Đapić i Srb, samo će se dodatno zakomplicirati.

Kako nam pouzdani izvori doajavljuju Srb ima novi politički zadatak da u najkraćem roku (30) dana Đapića izbaciti iz HSP-a i ući u antikukuriku kaliciju na čelu s HDZ-om. Izbacivanjem Đapića iz HSP-a otvara se približavanje i koaliranje sa HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić, a takav scenarij podržava i sam Karamarko.

ĐAPIĆA PODRŽAVA PREDSJEDNIŠTVO

Međutim, kako doznajemo, takvom scenariju se protivi većina predsjedništva HSP-a, tako da će biti zanimljivo vidjeti rasplet u HSP-u.

Mnogi dužnosnici i članovi HSP-a na terenu već duže vrijeme nisu zadovoljni s radom aktualnog predsjednika HSP-a Daniela Srba i traže povratak počasnog predsjednika Antu Đapića u stranački život i aktualnu politiku, pa ni Đapić nije bez aduta u borbi protiv aktualnog lidera HSP-a.

Premda duboko razjedinjene pravaške stranke na izborima redovito dobivaju preko desetak posto glasova, a nekada se raspe i oko petnaestak posto ukupnih glasova namijenjenih raznim pravaškim strankama. Zbog razjedinjenosti i specifičnog hrvatskog izbornog zakona postotak koji dobivaju pravaši obično završi u korist njihovih ideoloških protivnika. Ujedinjenje pravaša značajno bi izmijenilo situaciju na desnici, ali premda bi nešto tako bilo neophodno, to je, ipak, samo priča, točnije san, iz sfere onoga što bi bilo- kad bi bilo.

Redovito važan faktor u razjedinjavanju pravaša u skoroj povjesti bio je HDZ, koji je gradeći svoju poziciju na desnici, premda službeno ideološki nije desna stranka, uvijek nalazio načina da pravaše još dodatno posvađa. Nekada je to Tuđman napravio preko Đapića, inscenirajući obračun Parage i Đapića, pa je devedesetih, HSP od stranke koja je 1992. prijetila da će preuzeti vlast, postala stranka koja je redovito, ali tek za par procenata prelazila izborni prag. Kad je HDZ ponovno ojačao sredinom prošlog desetljeća, tadašnji stranački lider HDZ-a Ivo Sanader izvršio je atak na HSP izjavom da je “glas za HSP glas za SDP”.

OPROBANI RECEPT

I u vrijeme kad se dosta politički angažiranih ljudi stremi udruživanju pravaških stranaka, kao predpostavci zajedničkog izlaska desnice na izborima. dolaze glasine o tome kako će to, ipak, ostati utopija jer HDZ prema HSP-u, kao vodećoj pravaškoj stranci primjenjuje stare, oprobane recepte. Po principu zavadi, pa vladaj, nahuškava Srba na Đapića i kako se čini kako oko toga ne trebaju ulagati mnogo truda.

Sve to može donijeti samo dodatno usitnjavanje posjeda, odnosno daljnju podjelu, na male pravaške strančice, a vinogradarskim riječnikom rečeno na malim posjedima, teško je postići kvalitetnu izbornu berbu.

Damir Jakeljić - Šibenik