AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

06.02.2013

 


Izvršni i Nadzorni odbor raspuštene Gradske podružnice HSP AS Samobor U Samoboru, 31.01.2013. godine.

PREDSJEDNIŠTVU HSPAS NADZORNOM ODBORU I ČASNOM SUDU HSPAS ČLANOVIMA GLAVNOG STANA HSPAS
- SVIM MEDIJIMA -


Poštovane pravašice i kolege pravaši,
Poštovani predstavnici medija, dragi prijatelji


Član sam stranke još od rujna 2009. godine i imao sam razna zaduženja u njoj od predsjednika podružnice HSPAS Samobor, dopredsjednika Županijskog vijeća HSPAS zagrebačke županije, člana Glavnog stana HSPAS i koordinatora u 7.izbornoj jedinici na prošlim parlamentarnim izborima. Upoznao sam puno pravih pravašica i pravaša zajedno sa prijateljima iz podružnice i županije diljem Lijepe naše sudjelujući u dizanju stranke, ali kako kaže moj kolega Lukačin iz stranke odlaze svi oni pošteni i pravedni članovi koji su stvarali ovu stranku jer su iznijeli svoje iskreno mišljenje ili ih se isključuje po nalogu Ivana Tepeša odnosno Pere Ćorića, pa je tako došao i red na nas.
Ova javna izjava je reakcija na mnoge neistine iznesene u tiskovinama i elektroničkim medijima od strane gore navedenog dvojca u svezi raspuštanja Županijskog vijeća HSP AS zagrebačke županije i podružnice HSP AS Samobor, pa je vrijeme da i mi kažemo koju riječ o tome kako bi Vas upoznali s istinom.
Županijsko vijeće HSP AS zagrebačke županije raspušteno je odlukom Predsjedništva stranke na telefonskoj sjednici zbog neutemeljenih i neargumentiranih, a samim tim i neistinitih razloga, (navodno se netko žalio na nerad u Županijskom vijeću, ali tko, nikad nismo mogli saznati niti smo vidjeli pritužbu niti smo mogli podastrijeti argumente u svoju obranu),.znači suprotno statutarnim odredbama i to u vrijeme kad smo najviše radili i kad smo se spremali podići šest podružnica (Veliku Goricu, Gradec, Jakovlje, Križ, Kloštar Ivanić i Bistru).
Iznenadili smo se, čemu to, zašto je nekom cilj raspuštati podružnice na području županije, a samim tim i uniištavati stranku, ali smo brzo saznali da je u pitanju bila politička trgovina jer se s podobnm koordinatorom mogu voditi politički profitabilni pregovori i tako počinje obračun zamjenika predsjednice stranke Ivana Tepeša s nama i raspuštanje Podružnice Samobor.
Zbog jedinstvenog stava kojeg smo iznijeli pred koordinatorom Županijskog vijeća HSPAS zagrebačke županije, a to je kako nećemo u koaliciju s HDZ-om podružnica je raspuštena.
Naš krimen je i to što Tepeša nismo podržali kao prvog na listi u našoj 7.izbornoj jedinici na prošlim parlamentarnim izborima iako je on bio koordinator u 6.izb. jedinici i tamo je trebao biti prvi na listi, ali nam je na kraju nametnut jer je kod nas bio bolje pripremljen teren za izbore i to nam je zamjerio. No zaboravlja da smo na tim izborima bili vrlo aktivni i sami se snalazili za financiranje i promidžbu stranke.
Koordinator Županijskog vijeća HSP AS zagrebačke županije napravio je veliku štetu našoj stranci samim svojim nestručnim i neodgovornim radom i ponašanjem, pogotovo pregovarajući o koaliciji s HDZ-om po cijeloj županiji bez znanja naših članova koji su na predstojećim lokalnim izborima htjeli ići sami ili s nekim drugim. Pošto je odradio „posao“ koji je u suprotnosti s odredbama našeg statuta razrješen je dužnosti koordinatora.
Pitam se, ukoliko je utvrđeno da je krivo i nestatutarno radio zašto nije snosio odgovornost za to. Isto tako trebale bi se poništiti i njegove nestatutarne odluke, ali ne, mi do danas nismo dobili nikakav dopis niti odluku ili rješenje o raspuštanju niti o bilo kakvoj pritužbi ni krivnji kako bi se mogli braniti, niti su tijela stranke utvrdila pravo činjenično stanje i donijele konačan stav o tome. Za postavljanje koordinatora za našu podružnicu saznali smo iz lokalnih medija gdje se zamjenik predsjednice Tepeš i predsjednica Ruža slikaju sa koordinatorom i dva bivša člana podružnice najavljujući novi uzlet mladih, ne misleći o onim mladima koje su takvim činom povrijedili..
Slijedom navedenog obavještavamo prije svega sve naše stranačke kolegice i kolege, prijatelje i simpatizere kao i naše sugrađane i cijelu hrvatsku javnost da je Izvršni i Nadzorni odbor raspuštene Gradske podružnice HSP AS Samobor s velikom većinom članova istupio iz - Hrvatske stranke prava „Dr.Ante Starčević“ - još krajem prošle godine, jer ako ćemo se riješavati članova i problema bez statuta sve će postati upitno, što će nam onda Nadzorni odbor, Časni sud ili Glavni stan stranke.
Ne mogu razumijeti da je nekom u interesu uništavati svoju stranku u korist neke druge, ali sam siguran da s ovakvim načinom rada ne možemo dalje jer nam je pravaški kišobran dobrano procurio i teško će se moći pokrpati. Umijesto primjera pravaškog jedinstva neki se vraćaju staroj političkoj retorici protiv koje se deklarativno zaklinju, a po potrebi je primijenjuju.
Tužan sam i nesretan što nam se dogodila ova nepravda, ali sam siguran da ima još pravašica i pravaša koji će pod svaku cijenu reći ne političkoj trgovini te da ćemo se sresti u borbi za pravu i nama jedino prihvatljivu ujedinjenu pravašku opciju.


S vjerom u Boga i naš pravaški svjetonazor, lijepo Vas pozdravljam
Bog i Hrvati !
Predsjednik raspuštene Gradske podružnice HSP AS Samobor
Željko Vukić dipl.ing.