AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

18.03.2013

 

Objavljeno: 15.3.2013. u 7:35
Autor: Likaplus
Miro Matijević, reagiranje
Koalicija HDZ-HSP AS je nevažeća
 
Pečat HSP AS je kod mene i sva dokumentacija-tvrdi Miro Matijević
 Drago mi je da se predizborna kampanja zahuktava, ali kako sam prilikom potpisivanja Dogovora o koalicije HDZ i HSP AS spominjan u par navrata, smatram da je portal likaplus dužan objaviti i ovo moje reagiranje s ciljem točnog informiranja javnosti. Sa punom odgovornošću tvrdim da je potpisani dogovor HDZ-a i HSP AS pravno ništavan i bezvrijedan s obzirom da je potpisan u ime županijske organizacije HSP AS koju nitko nije službeno ni kontaktirao iz središnjice stranke niti iz HDZ-a. -piše u priopćenju kojeg je objavio i na svojem blogu.

Javljali su mi članovi i predsjednici podružnica da ih se obilazi i naziva telefonom nagovarajući ih da prihvate nekog novog predsjednika i koaliciju sa HDZ-om ali ih je od osam podružnica najmanje šest odbilo. Ja, kompletno vodstvo ŽV i najmanje 6 predsjednika podružnica sa velikom većinom članova odbijamo koaliciju sa HDZ-om zbog ljudi koji ga vode i za najdalje desetak dana ćemo napustiti stranku. Ne želimo se upuštati u unutar stranačke sukobe, ne zanima nas HDZ već je to samo izraz našeg neslaganja sa politikom i načinom vođenja stranke. I jednima i drugima želimo da na izborima postignu uspjeh koji su zaslužili, ali ne možemo prihvatiti da u naše ime Koaliciju potpisuje čovjek koji je član HSS-a i koji našoj županijskoj organizaciji nikada nije pristupio kao ni navodni koordinator grada Gospića. S obzirom da se spominjao i Statut moram upozoriti vodstvo HDZ-a da sam ja o navodnoj suspenziji donesenoj na navodnoj telefonskoj sjednici pročitao na lokalnom portalu i da nikada nisam dobio nikakvu obavijest o tome. Ako tome dodamo činjenicu da ja jedini imam službeni pečat ŽV HSP AS i da je kompletna dokumentacija kod mene onda smatram da je jasno da je predstava izvedena u Gospićkom KIC-u bilo obično druženje za slikanje i generalna proba nečega što se može ponoviti za desetak dana kada mi napustimo stranku i predamo ostavke, pečat i dokumente.
O vjerodostojnosti cijelog događaja i tom prilikom kritika upućenih meni na račun moga rada u nastavku teksta objavljujem zapis telefonskog razgovora između mene i glavnog tajnika stranke Pere Čorića dan prije članka o mojoj navodnoj suspenziji. Loš rad ili potpuno preuzimanje stranke od strane HDZ-a procijenite sami.
ZAPIS RAZGOVORA: Miro Matijević i glavni tajnik stranke Pero Čorić
Pero Čorić: Dakle, nismo polučili cilj.
Miro Matijević: Kako nismo, osam podružnica sam vam osnovao a imali ste dva člana kada sam vas preuzeo
Pero Čorić: Ma dobro
Miro Matijević: Kako ne, to su činjenice. Ne možeš uspoređivati Liku sa Siskom.
Pero Čorić: Naš prijedlog, mene i Ruže je da se povučeš sa mjesta predsjednika. Da ostanemo prijatelji i vodiš naš odbor za ljudska prava i da imaš našu potporu kada se bude nešto događalo ili ne znam kako ćemo to riješiti. Dakle iz HDZ-a te ne žele, ni Kirinovi doktori ne žele doći radi takvih frka oko tebe. Oni, dakle HDZ prihvaća da ide s nama bez Mira Matijevića. Jebi ga, to je tako.
Miro Matijević: Tko bi vodio stranku, koga ste planirali?
Pero Čorić: Neće nitko voditi. To ćemo mi dogovoriti ko će voditi. Kirin ima neke svoje indijance. Ne možemo biti taoci svega što se zbivalo i dešavalo. Moramo ići dalje. Mi moramo riješiti ličko-senjsku. Mi moramo uzeti Đapićevih 100 ljudi, održati konferenciju za medije, dovući prije toga i staviti čovjeka koji nije vodio takve bitke koje si vodio ti. To je politika, to je realnost, moš ga jebat.
Miro Matijević: Dobro, znaš i da ja imam svoje adute.
Pero Čorić: Onda mislim, onda si kontra stranke onda ne možeš biti ni obični član jebiga.
Miro Matijević: Ja ti samo kažem, meni nije bitno, ali ako ideš đonom na mene i ja ću ići đonom.
Pero Čorić: Mi moramo, da bi stranka živjela, da bi ugasili Đapića, da bi to priveli kraju, da bi na jesen imali veliki pravaški Sabor. Naš cilj je drugačiji, možda su sredstava takva kakva jesu.
Miro Matijević: Ja bih volio prije nego donesemo odluku da se vidimo još jedanput. Samo da popričamo, možemo to mirno riješiti.
Pero Čorić: Moram ovako. HDZ će dobiti izbore u Lici s nama ili bez nas. Dal će to biti HDZ-HSS-HSP AS ili će to biti HDZ-HSS- i HSP a mi ćemo biti pušaći. U toj situaciji ovaj tvoj stil nam ne ide pod kapu. Pero Kovačević je podnio protiv Bandića kaznenu prijavu bez pitanja stranke, taj dan smo ga… Ajmo se sutra čuti, ja do subote na večer očekujem od tebe odgovor. Doći će da se dogovorimo. Ako kažem Miro će biti Đek, povući će se, osigurat ćemo ti prostor to ti ja garantiram. Znači da se ne trošimo i ne sudimo i ne znam šta. To ćemo ja i ti dogovoriti. Znaći, kad prođu izbori osigurat ću ti sigurno i ured i prostor i kancelariju da možeš djelovati.
Miro Matijević: Ne ne… ne ne… ja ne tražim ništa, jebiga.