AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

www.dnevno.hr 26.07.2013


 
Ekskluzivno: Zahtijevat ćemo od Vlade da financira izgradnju spomenika za žrtve četničkog pokolja
Predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec, optužuje krim-policiju i vlast za progon, zastrašivanje i nagovaranje da osustane od prosvjeda u Srbu!
   Autor: Z.K. Photo: Pixsell Petak, 26 Srpanj 2013 17:46

Sutra, 27. srpnja  trebao bi se održati ponovni Dan ustanka naroda u Srbu, a tamo se slavi prvi značajniji oružani sukog protiv NDH koji se zbio 41. godine.
Nakon što je Milorad Pupovac prošlog tjedan podnio kaznenu prijavu protiv Dražena Keleminca predsjednika Autohtone- hrvatske stranke prava zbog pisma u kojem Keleminec protestira protiv ovog kako kaže četničkog skupa, javile su se i vlasti te pozvale Keleminca na razgovor. Keleminec je bio na obavještajnom razgovoru u krim-policiji koja je zadužena isključivo za političke ekstremiste. "Tamo su me zastrašivali i poručili mi da bolje ne idemo prosvjedovati na Srb ali, usprkos tome sutra na Srb dolaze autobusi iz cijele Hrvatske. Idemo pokazati Pupovcu i Stanimiroviću da je Hrvatska još uvijek Hrvatska a ne Srbija kako bi to on željeli".

Tradicionalno, na Srbu se svake godine okupljaju antifašisti koji taj dan slave oružani napad protiv NDH odnosno ubojstva nad mnogim Hrvatima od strane četnika.
"Selo Boričevac 1941. godine četnici su u potpunosti spalili. Zatim su zaustavili vlak koji je prevozio hodočasnike iz Sv. Ane i sve ih smaknuli. Katoličkog svećenika su ubili i nataknuli na ražanj. Osim toga, 25. srpnja 1990. Vojislav Šešelj je održao miting u Srbu i pozvao na balvan revoluciju - nabraja Keleminec"

Na ovom istom skupu skupljaju se ljudi s četničkim obilježjima koji ne mogu podnijeti ništa Hrvatsko. Tamo se bez srama tradicionalno izvikuje Tito i veliča se Jugoslavija i Srbija.
Predsjednik dr. Ivo josipović 2010. godine u pratnjii Milorada Pupovca dao je obilježiti Srb postavivši spomenik Ustanak.  Ove godine Keleminec ekskluzivno najvaljuje, prezentaciju izgradnje spomenika za sve žrtve četničkog masakra nad Hrvatim u Srbu. "Zahtijevati ćemo od vlade da financira spomenik jednako kao što su financirali četnički Ustanak". Rekao je Keleminec te dodao kako je jednostavno nedopustivo da se da se poslije činjeničnih zločina nad Hrvatima tamo obilježava i slavi dan na kojem se okupljaju četnici s četničkim obilježjima.
Predsjednik je 2010. na tom skupu okupljenim antifašistima rekao: "Sviđaju mi se vaša obilježja iz Drugog svjetskog rata koja i danas tako, s ponosom nosite a prosvjednici su glasno za to vrijeme povikivali Tito, Tito.
Bivši predsjednik Mesić na tom skupu je 2011. rekao kako NDH nikad nije bila nezavisna država i hrvatske pravaše nazvao je kvazodomoljubima. Keleminec tvrdi kako ga vlast progoni sa svih strana zbog toga što već četiri godine održava prosvjed protiv četništva koje se 27. obilježava u Srbu. Navodi da oni nikad neće priznati Hrvatsku ali da će za Hrvatsku uvijek biti onih koji će se za nju boriti unatoč zastrašivanju i prijetnjama od strane vlasti.

Zadnja Promjena: Petak, 26 Srpanj 2013 18:17