AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

www.dnevno.hr

'Karamarko mi je smjestio! Udbašima, četnicima i komunistima poručujem: Nećete me slomiti!'

 

Zamjerio sam se moćnom Srbinu Pupovcu koji je pozivao ministra policije da sve okupljene na prosvjedu u Srbu, strpa u marice i u zatvor'!

Zbog riječi 'ubij, ubij Srbina' koje su se navodno 'orile' 2010. godine u Srbu, tijekom antifašističke proslave, predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec proglašen je krivim, iako tvrdi da te riječi nikada nije izgovorio.
- Kažnjen sam s 2 200 kuna (sto kuna sudskih troškova) i kaznu ne mislim platiti. Pozivam represivni aparat da me odmah pozovu i da ću sam otići u zatvor. - rekao je u razgovoru za Dnevno.hr. Tomislavu Karamarku, koji je u to vrijeme bio ministar policije, zahvaljuje na političkom progonu, a komunistima, četnicima i udbašima poručuje 'nećete me slomiti'. Kaže da mu je on smjestio, i šefu HDZ-a u petak će osobno uručiti zahvalnicu!

Keleminec inače, već četiri godine zaredom, organizira prosvjed u Srbu i tvrdi da se tamo slavi četnički pokolj nad Hrvatima, kako onaj između 1941. i 1945. godine, tako i onaj od 1991. do 1995.
Kaže kako od samog početka doživljava progon. Tako ga je ove godine, samo nekoliko dana prije odlaska u Srb, Milorad Pupovac prijavio policiji zbog prijetnji, iako mu je, kaže, samo uručio pismo u kojemu organizatore proziva zbog sramotne proslave. 
- U ove četiri godine u Srbu se nije dogodio niti jedan incident i svaki puta je sve prošlo u miru. Ipak, moram podsjetiti da je prve godine upravo Milorad Pupovac vrijeđao i napadao naše okupljanje. - kaže pravaš.
Predsjednika Srpskog narodnog vijeća proziva i zbog pisma koje je prije nekoliko godina uputio tadašnjem ministru policije Karamarku. Pupovac apeliraa na ministra da sve one koji doođu na prosvjed u Srb, strpa u marice i u zatvore, pojašnjava Keleminec.
 
Kaže kako od početka, preko svojih izvora, zna da je upravo Karamarko naredio njegov politički progon. 
 
Tome u prilog govore i riječi  Slobodana Uzelca, rekao je Keleminec za Dnevno.hr

 - Čovjek koji dođe blizu da se domogne neke visoke pozicije, očito je spreman rušiti sve prepreke, pa i one iz vlastite prošlosti. Karamarko je kao i svi mi ostali glasovao za financiranje spomenika u Srbu. Niti na sjednici Vlade niti mimo nje nije bilo nikakvih razilaženja u vezi s tim spomenikom i manifestacijom u Srbu. Sjećam se da je Karamarko prednjačio u inzistiranju da se osigura nesmetano odvijanje manifestacije i policija je maksimalno to odradila. - rekao je svojedobno Uzelac za jedan zadarski medij.  
 
Nadalje, jako je razočaran samom presudom. Kaže kako je iz obrazloženja sudske odluke, vidljivo  da je  kažnjen zbog nekog drugog. - Policija ima snimke, pa jasno je zašto nije procesuirala one koji su navodno djelo počinili? - pita se naš sugovornik i zaključuje kako  je on osobno meta, jer se usudio suprotstaviti moćnom Srbinu Pupovcu i njegovim mentorima iz vlasti.

- Sutkinja Dubravka Škalabrin Šarić piše da sam osuđen jer je zabranjena diskriminacija po osnovi nacionalnog podrijetla? Pa upravo Milorad Pupovac širi mržnju prema hrvatskom narodu i u Srbu slavi četničke zločine. - zaključuje pravaš. 
 
Najavio je  podizanje spomenika hrvatskim žrtvama koje su mučene i ubijane od strane onih koje Pupovac veliča, sljedeće godine u Srbu.