AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-a



Dražen Keleminec



Facebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

08.09.2013

 

Objavljeno: 26.8.2013. u 17:59

Autor: Likaplus

M.Matijević:Otvoreno pismo Darku Milinoviću

 

Kako to shvatiti, u kakvoj vezi su ignoriranje četničkih provokacija i gospodarski razvoj? Zar se time može trgovati? Postajem znatiželjan… ako obećamo da ćemo biti tiho i da nećemo reagirati na uzvike „ovo je Srbija“ i četiri „C“, kako nam to jamči gospodarski razvoj? Tko nam to jamči, zar politika koja je od 95. uništila sve što se moglo uništiti, pokrala sve što se dalo pokrasti, potjerala sve što se moglo protjerati dok mi moramo puzati i čekati milostinju. -pita se na Blogu Miro Matijević

Zadnji lokalni izbori su jasno pokazali da Lika želi promjene i da se samo zahvaljujući narodu koji je jedini pokazao zrelost, puno toga pozitivnoga dogodilo. Umjesto da se sva ta energija usmjeri ka borbi za bolju Liku, dobili smo vlast i opoziciju koji ni sami ne znaju što hoće… raspad sistema praćen neizmjernim količinama laži i licemjerja. I na blagdan Preobraženja smo pokazali da mi kao narod, kao i na toj davnoj prigodi nazočni apostoli, uočavamo promjene i reagiramo na njih. I to bi nam zabranili. To što vidimo i sve češće doživljavamo vraća nas u neka davna ružna vremena i ne želimo se miriti s tim.

 Tko je mogao očekivati da dok još nije završila potraga za ubijenima i nestalima, u Vukovaru „domaći" navijači skandiraju  „nož, žica, Srebrenica" i „Vukovar je Srbija!" Već par dana nakon Vukovara, pažljivo je izabrana i organizirana nova provokacija. U Liku stižu nasljednici Službenog vojnog orkestra sjeverno-dalmatinskog korpusa vojske RSK „Jandrino jato". Umjesto da se utvrdi tko je to organizirao i tko to financira, Predsjednik županijske skupštine Darko Milinović i župan Milan Kolić nama šalju poruku da „stišamo strasti".

Poruka upućena ličkoj javnosti, a objašnjenje je još poraznije od poruke: "Pozivam na smirivanje strasti kako bi zajednički doprinijeli gospodarskom razvoju kako Udbine tako i ostalih općina i gradova  Ličko senjske županije ." Na slici troje, potpisuju dvoje, a pisano u prvom licu jednine. Da je tekst potpisala na slici prisutna Ivana Tomaš, poruka o strasti bi još i imala nekog smisla

 


jer je na tom „programu" ušla u županiju ali ako to piše Darko Milinović i time uvjetuje gospodarski razvoj onda je to van pameti. Kako to shvatiti, u kakvoj vezi su ignoriranje četničkih provokacija i gospodarski razvoj? Zar se time može trgovati? Postajem znatiželjan… ako obećamo da ćemo biti tiho i da nećemo reagirati na uzvike „ovo je Srbija" i četiri „C", kako nam to jamči gospodarski razvoj? Tko nam to jamči, zar politika koja je od 95. uništila sve što se moglo uništiti, pokrala sve što se dalo pokrasti, potjerala sve što se moglo protjerati dok mi moramo puzati i čekati milostinju. Ili se po Bjelobabinom i Pešutovom programu ljudima koji nikada u životu nisu ništa korisno napravili, uz zvuke „Jandrinog jata" trebalo dogoditi Preobraženje da bi postali uspješni poduzetnici? Tko Vama uopće daje pravo da nam određujete kako ćemo se osjećati i kako ćemo svoje osjećaje izraziti. Toliko ste se uživjeli u ulogu koju ste si sami dodijelili, da ste dali priliku da nas uči kako da se ponašamo i Ivanu Pešutu koji za svoje služenje Pupovcu svaki mandat dobije jednu pilanu da je zavije u crno ili nekakvom Borisu Luketiću koji se pojavio na krilima „Lastinih" autobusa

Ne, poštovani Darko Milinoviću, dosta je bilo. Zar još niste shvatili da nam je dosta dekreta i autoriteta bez pokrića, da nam je dosta varalica sa kojima ste okruženi.
Toliko o mom komentaru Vaše poruke, međutim u toj kratkoj poruci se nalazi još nešto iritantno na što i kao općinski vijećnik u Vrhovinama moram reagirati i tražim odgovor predsjednika županijske skupštine, Vaš odgovor Darko Milinoviću. Nudim Vam otvoren, muški dijalog jer se nagomilalo previše toga što se mora početi rješavati, a od velike važnosti je za Liku.

Pozivam Vas da mi javno odgovorite, da pred javnošću „bez strasti" to riješimo.
1.      Navodite da je postavljanje dvojezičnih natpisa predviđeno Ustavnim Zakonom o pravima nacionalnih manjina. Da bi se to provelo, ta mogućnost mora biti predviđena i Statutom općine Udbina i trebalo je biti izglasano od općinskog vijeća.  Ivan Pešut se već pohvalio da je sve izglasano jednoglasno. Znači da su svi članovi HDZ-a za to glasovali.
To nije moglo proći bez Vaše suglasnosti. Glasovanje ZA nije bila obveza već Vaš izbor. Recite mi zašto ste to podržali?

2.      Zašto u Vrhovinama Hrvati kao manjina nemaju svog zamjenika načelnika općine?
To je također predviđeno Ustavnim zakonom. Nije poštovano ni u prošlim mandatima općinskog vijeća u Vrhovinama. Nije ni Statutom općine predviđeno. 
Zašto se Ustavni zakon u Udbini slijepo u interesu SDSS-a slijepo provodi, a u Vrhovinama ga vaš najodaniji koalicijski partner ne poštuje uz vašu punu potporu?

3.      Zašto je i po čijem nalogu u Vrhovinama kompletan HDZ glasovao za SDSS-ovog predstavnika Milorada Delića,... koji se u Hrvatskoj skriva od srbijanskih vlasti? Možete li mi objasniti kakav je tu interes HDZ-a i smatrate li da netko treba politički odgovarati za taj izdajnički čin?
4.      Tko je i na osnovu kakve odluke pripojio Babin Potok Vrhovinama?


U očekivanju Vašeg odgovora, s dužnim poštovanjem, Miro Matijević