AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

http://www.politikaplus.com

OSVRT

Josip Matković odgovorio Ruži Tomašić: HSP AS je samo jedna inačica HDZ-a

Nazivati HSP minornom strankom, mogu samo predstavnici onih određenih pravaških inačica, koji su se skrivajući iza raznih 'čudnih' koalicija politički i uhljebili na određenim pozicijama.

Stoga vjerujem, da će vodstvo Hsp dr. A.S., prihvatiti izazov i na sljedećim parlamentarnim izborima samostalno nastupiti nasuprot HSP u, a onaj čiji se rezultat pokaže minornijim neka ode u zasluženu, vjerujem saborsku mirovinu.

Ponukan najnovijim izjavama predsjednice Hsp dr. Ante Starčević i njenog zamjenika uvaženog kolege Ivana Tepeša u kojem blagoplačljivim izjavama pokušavaju zbuniti biračko tijelo HSP a, osjetio sam potrebu kao predsjednik najstarije stranke u Hrvata iznijeti i službeni stav Hrvatske stranke prava, po pitanju možebitnog ulaska u upitnu koaliciju još upitnijih "domoljubnih" svjetonazora.

U najmanju ruku nekorektno je, i politički krajnje licemjerno, prozivati i pozivati Hrvatsku stranku prava zbog "utega" nekih navodnih budućih političkih odnosa, posebno što bi isti trebali podrazumijevati partonat svih onih stranaka i njihovih satelita u koje svakako spada i inačica HDZ-a kojoj trenutno predsjeda gospođa Tomašić.

Drago mi je da vodeći dvojac Hsp dr. A. Starčević još jednom potvrđuje kako su sa mojim prethodnikom, gosp. Srbom, bili korak do postizanja sporazuma, no ono što su vjerujem već do sada trebali shvatiti jest činjenica da je politika licemjerstva, beskičmenjaštva, i nedosljednosti HSP a, od koje  doduše ne odstupa previše ni gospođa Tomašić i njena stranka, za HSP prestala izborom novog stranačkog vodstva na izvanrednom stranačkom saboru u Osijeku.

Uistinu, treba biti politički beskrupulozan i držati moralne i političke prodike stranci koja je prva u hrvatskom parlamentu prilikom jednih od izmjena Ustava RH, kao uvjet podrške istih zatražila da referendum kao pojam uđe u hrvatski Ustav, koja je sve ono na čemu gospođa Tomašić danas pokušava ubrati nekoliko jeftinih političkih poena, isticala kao goruća pitanja u hrvatskom parlamentu. Sjetimo se samo zakona o lustraciji ili pak zahtjeva za proglašenjem gospodarskog pojasa.

Nazivati Hrvatsku stranku prava minornom strankom, mogu samo predstavnici onih određenih  pravaških inačica, koji su se skrivajući iza raznih "čudnih" koalicija politički i uhljebili na određenim pozicijama. Na kraju, upoznao bi gospođu Tomašić sa činjenicom da je najlošiji rezultat HSP-a, kada smo osvojili jedno zastupničko mjesto 2007. godine, višestruko bolje od osvojene polovice saborskog mandata kojeg je na prevaru "otela" svojim koalicijskim partnerima iz 2011, HČSP u.

Stoga vjerujem, da će vodstvo HSP dr. A.S., prihvatiti izazov i na sljedećim parlamentarnim izborima samostalno nastupiti nasuprot HSP u, a onaj čiji se rezultat pokaže minornijim neka ode u zasluženu, vjerujem saborsku mirovinu.

Josip Matković, mag.hist.
Predsjednik HSP a