AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

Iza napada na Jovanovića stoji ljevičarska Građanska akcija , a ne A- HSP

 

Peticiju za "streljanje ministra Jove" osmislila su dvojica malodobnih članova Građanske akcije koju među ostalima podržava i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka koji je bio među prosvjednicima ispred Crkve Presvetog Srca Isusova u Zagrebu gdje je prije tri dana služena misa za pokojnog Antu Pavelića.

Nakon što je na Facebooku nedavno osvanula grupa pod nazivom "Peticija za strijeljanje Željka Jovanovića-Jove", koja se velikom brzinom počela širiti među građanima koji nisu štovatelji aktualnog ministra znanosti, obrazovanja i športa u sve se uključila policija potpomognuta prorežimskim medijima.

Prema prvim saznanjima grupu na Facebooku imenom i prezimenom promovira osoba koja se zove Dinko Peličević, a idejni začetnik grupe je izvjesni Gabriel Trnoružac koji je sve osmislio u paru Peličevićem 21. prosinca 2013. No očito radili su to vrlo amaterski pa im je policija vrlo brzo ušla u trag.

Međutim u nekim prorežimskim medijima među kojima je naravno i takozvana Hrvatska televizija sve se pokušalo prikazati kao još jedan desničarski napad na sadašnju vlast u Hrvatskoj. Čak je u sinoćnjem središnjem dnevniku HRT-a objavljeno kako peticiju sa zahtjevom za streljanje ministra podržava i predsjednik Autohtone – Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec, ali i neke druge pravaške stranke. Jedan dnevni list je čak napisao i optužnicu tvrdeći kako će se pravaški čelnici u najskorije vrijeme naći na vrućoj istražiteljskoj stolici.

- Dinka Pelićevića ne poznajem, on nije član naše stranke i Autohtona – Hrvatska stranka prava, a ni ja osobno nismo ni podržali niti smo pristupili toj fantomskoj grupi, izjavio nam je predsjednik A- HSP Dražen Keleminec, dodavši kako se njegova stranka protivi nasilju i prijetnjama pa ga tim više iznenađuje od kuda nekim medijima i HRT-u uopće informacija da oni stoje iza prijetnji ministru.

- Objaviti takvu jednu informaciju, a da nitko sa mnom nije osobno kontaktirao i pitao me da li podržavam prijetnje ili nasilje nije u skladu sa istinitim informiranjem hrvatskih građana, tvrdi Keleminec koji je sam otišao na policiju ne bi li sve razjasnio.

- Očito je da se iza svega krije jedna posve druga namjera. Cilj je bio prije svega kompromitirati mene, a onda i stranku te pravaštvo u cjelini. Po nečijem nalogu željelo se po tko zna koji puta pravaše prikazati kao fašiste koji ne prežu ni pred čim, a sve zbog jedne moje izjave na HRT-u uoči mise za dr.Antu Pavelića. Naime, ja sam tada na novinarski upit kazao kako su se pravaši 1941.godine borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku jednako kao i mi 1991.godine.

- Žalosno je da HRT i neki drugi mediji optužuju bez ijednog dokaza, a kada se utvrdi da to nije istina ne žele objaviti demantij. Mi smo nekoliko puta ponovili kako Autohtona – Hrvatska stranka prava ne podržava rad navedenog ministra koji ruši sve hrvatske vrijednosti, ali ponavljam i ovaj put - ne podržavamo prijetnje i nasilje prema bilo kome pa tako i prema ministru Jovanoviću, naglašava Keleminec koji tvrdi kako je među prosvjednicima Građanske akcije koji su čekali ispred crkve Presvetog Srca Isusova u Zagrebu gdje je služena misa za Antu Pavelića viđen čak i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka. Što je on tamo radio ne zna vjerojatno ni on sam.

Kako doznaje Dnevno.hr, policija je provela istragu o prijetnjama ministru Jovanoviću i vrlo brzo došla do rezultata, no o tome ne želi informirati javnost. Jasno je i zašto. Naime, dvojica potpisnika peticije za strijeljanje ministra su najobičniji provokatori, malodobni članovi ljevičarske Građanske akcije koji su po nečijem nalogu pokušali još jednom skrenuti pozornost stranih medija na Hrvatsku tvrdnjom kako desničari sada i otvoreno prijete članovima Milanovićeve vlade.

Znakovito je da su optužnicu protiv nekih pravaških čelnika još prije službene istrage napisali i neki mediji, pa je tim više razumljiva šutnja policije koja zapravo taji tko stoji iza prijetnje ministru Jovanoviću.

 

 www.dnevno.hr