AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

Predmet : Otvoreno pismo predsjedniku Vlade RH Tihomiru Oreškoviću 12.05.2016

Nakon što je objavljeno da je  Vlada Republike Hrvatske održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku da je od strateškog i posebnog interesa izbrišu i prodaju sljedeće tvrtke  : ACI d.d., Croatia Airlines d.d., Luka Rijeka d.d., Croatia banka d.d., Petrokemija d.d. Kutina, Končar elektroindustrija d.d., Podravka d.d. i Croatia osiguranje d.d. Autohtona – Hrvatska stranka prava reagira na odluku o prodaji Hrvatske imovine.

Vaša Vlada donijela  je odluku da će  prodati nestrateška trgovačka društva iz državnog potfelja kad se ostvare zakonski preduvjeti ? Rekli ste da sve što nije strateško treba privatizirati da bi se kapital investirao za investicije koje će dovesti do smanjenja duga i bolje i uspješnije Hrvatske ? Ovo ste izjavili 15. siječnja ove godine kad ste se vratili iz austrijskog Kitzbuhela  gdje ste razgovarali s financijašima i kupcima državnog duga na druženju u organizaciji bankarske grupacije UNICredit.

Molim Vas  da javno kažite hrvatskoj javnosti s kojim ste se  kupcima sastali u Kitzbuhelu da prodate ACI d.d., Croatia Airlines d.d., Luka Rijeka d.d., Croatia banka d.d., Petrokemija d.d. Kutina, Končar elektroindustrija d.d., Podravka d.d. i Croatia osiguranje d.d ?

Želite prodati Podravku koja je tvrtka od  strateškog značaja Hrvatske države ? Podravka je stvorena od koprivničanaca  i vrijednih podravaca, a dolaskom privatizacije oteta radnicima i dodjeljena našoj voljenoj Hrvatskoj državi.  Taj potez mogu opravdati, Hrvatska država treba  biti zaštitnik Podravke .

Odlukom o prodaji Podravke,  dokazujete da ste nesposoban gospodarski kadar,  koji ne  vidi i neprepoznaje  zlatnu koku, koji ne vidi da je ovdje riješenje nezaposlenosti . Vegeta je jedan od najpoznatijih hrvatskih proizvoda , ali sastojci vegete su  iz uvoza. Osnovni sastojak vegete su : sušena mrkva, celer i peršin. Zbog uvozničkog lobija  ( ubojica hrvatskog naroda )  hrvatska polja zjape prazna, mladi nemaju egzistenciju i posao. Zar naši ljudi nisu sposobni zasaditi mrkvu, peršin ili celer ? Naravno da su sposobni. Hrvatska nema sušare gdje bi se sušila mrkva, peršin i celer . Kao predsjednik Vlade pokrenite sušaru koja treba biti u 100 % vlasništvu države,  da Podravka može otkupiti navedene proizvode, a ne uvoziti. Hrvatskom narodu tim činom otvarate radna mjesta i budućnost. Proizvođači trebaju imati  zagarantiran otkup i zagarantiranu cijenu. Znate li  da cijela Istra zasadi rajčice, da Podravki  to nije dovoljno za svoju proizvodnju ? Dajte priliku  podravcima i slavoncima da  proizvode  mrkvu, celer i peršin, Dalmaciji i Istri da  proizvode  rajčicu. Naša polja tako više neće  biti neobrađena i pusta.  Ako prodate Podravku prodali ste Hrvatsku .

Zar mislite  ( ili netko drugi misli za Vas )  da će te prodajom državne imovine  smanjiti dug i stvoriti  uspješniju Hrvatsku ? Ne, ne će te prodajom državne imovine stvoriti uspješniju Hrvatsku, već će te dokrajčiti Hrvatsku i Hrvatski narod.

Žalosno je da Vam kao  predsjedniku Vlade RH i  gospodarstveniku  nije jasno da proizvodnja hrane mora biti od  strateškog značaja i stvaranja novih radnih mjesta. Samo otvaranje radnih mjesta može spriječiti  egzodus odlaska mladih iz Hrvatske i vratiti javni dug. Prodajom  trgovačka društva iz državnog potfelja  stvorit će te uvjete da taj dug nikada nećemo moći vratiti.

Pozivam Vas da odmah povučete odluku o prodaji navedenih tvrtki  jer  to pripada Hrvatskoj državi,  ili u suprotnom odmah napustite mjesto predsjednika Vlade RH,  jer birači Vas nisu izabrali na izborima. Ako ne povučete Odluku o prodaji državne imovine znači da ste u službi stranih sila i bankarskog lobija koji Vam je i organizirao sastanak u austrijskom Kitzbuhelu.

Kao koprivničanac, podravkaš i dragovoljac Domovinskog rata upozoravam Vas da se ne igrate hrvatskim narodom .

Bog i Hrvati !

AUTOHTONA – HRVATSKA STRANKA PRAVA

predsjednik, Dražen Keleminec

Na znanje :

  • Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade RH,
  • Božo Petrov, potpredsjednik Vlade RH