AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

IZBORI 2016. - DNEVNO PORTAL 05.09.2016

Spreman na uhićenje

KELEMINEC NE ODUSTAJE, OPET IDE U SRB: ‘Pokrećemo zakonsko rušenje četničkog spomenika u Srbu!’

Autor: T. P. Ponedjeljak, 05. Rujan 2016. u 12:00

"Sutra, u utorak 6. rujna, ispred četničkog spomenika pokrećemo zakonsko rušenje tog istog spomenika", navode iz A-HSP-a.

Ne treba posebno ponavljati koliko je burno bilo u Srbu ove godine u jeku obilježavanja 75. obljetnice ustanka u tom mjestu, uoči čega su članovi Autohtone – Hrvatske stranke prava na čelu s Draženom Kelemincem kampirali pružajući otpor čitavu događaju, a sve je rezultiralo zabranom dolaska Kelemincu u Srb na šest mjeseci te nizu ispitivanja na policiji.

“Poubijani su hodočasnici, svećenika su pekli na ražnju… I to se slavi? To da dopustimo tim ljudima slaviti?”, pitao se predsjednik A-HSP-a, dodavši sljedeće:

“Na mjestu gdje oni danas uz dopuštenje naše policije i države slave, na tom mjestu je nekad bila naša kapelica i groblje. Navezli su zemlju, stvorili brdo i na to mjesto stavili svoj srpski spomenik”, govori Keleminec. Dodao je i kako je Srb Srbima posebno mjesto jer “to je njihov mit stvaranja Velike Srbije na našem prostoru”.

“25. srpnja 1990. agresija na Hrvatsku krenula je iz Srba, upravo zato smo tu htjeli održati predavanje o Domovinskom ratu, ali ministar unutarnjih poslova Milorad Pupovac i njegov zamjenik Valho Orepić to su spriječili. Pupovac je svima koji dođu u Srb obećao 200 kuna, a plaćao je i prijevoz i iz Beograda do Srba. A tko je u biti to sve platio? Mi, hrvatski porezni obveznici”, rekao je Keleminec za naš portal netom nakon obilježavanja ustanka u Srbu, a da nije odustao svjedoči njegova posljednja najava. Naime, 6. će se rujna s ostalim članovima svoje stranke Keleminec naći ispred prekršajnog suda u Gračacu, a potom “ispred četničkog spomenika u Donjem Srbu” gdje će održati medijsku konferenciju nakon koje planira u policijskoj postaji Donji Srb podnijeti zahtjev za “pokretanje rušenja četničkog spomenika”.

Iz stranke su navedenom dodali i obrazloženje:

“Predsjedniku Autohtone – Hrvatske stranke prava zabranjen je dolazak u Donji Srb na rok od 6. mjeseci. Predsjednik A-HSP-a podigao je Ustavnu tužbu radi zaštite Ustavnih prava i tužio Nevenku Šimunović, sutkinju Prekršajnog suda u Gračacu i Tomislava Ivandića, načelnika Policijske postaje Donji Srb.

Članak 32. ustava kaže: Svatko tko se zakonito nalazi na teritoriju Republike Hravatske ima pravo slobodno se kretati i birati boravište.

Članak 38. ustava kaže: Jamči se sloboda mišljenja i izražavanje misli.

Sutra, u utorak 6. rujna, ispred četničkog spomenika pokrećemo zakonsko rušenje tog istog spomenika.

Zbog političkog progona spreman sam na uhićenje, a tim činom želim spriječiti uvođenje totalitarnog sistema koji se provodi u Hrvatskoj od strane političke Policije”, zaključuju iz A-HSP-a.