AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

USTAVNA TUŽBA PROTIV POLICIJE 12.07.2022

Dražen Keleminec  

Ulica Herešinska 13 A

48000 Koprivnica

 

Ustavni sud Republike Hrvatske

Trg svetog Marka 4

Zagreb

 

Predmet : Tužba za zaštita mojih Ustavnih prava

Tuženik : Policija Republike Hrvatske

 

Kao državljanin Republike Hrvatske imam Ustavno prava kretati se svojoj Domovinom. To pravo redovito mi krši policija koja sluša zapovjedi Milorada Pupovca.

 1. 2018. godine kretao sam se u smjeru Jasenovca od strane Siska. Ispred Jasenovca zaustavila me policija i rekla da parkiram sa strane vozilo i da ne mogu u Jasenovac , niti nazad. Na to sam rekao da samo mi sud može zabraniti kretanje po Hrvatskoj i da mi ovim činom krše osnovna ljudska prava i da ja imam pravo ići u Jasenovac.Na to mi je policija rekla da me onda moraju uhititi.Policija me uhitila i sprovela u zatvor u svoju Postaju Novska. Tamo me je u zatvoru zlostavljao i tukao bez ikakvog povoda policajac Domagoj Šokčević. Da prikriju fizički napad odmah su zvali Hitnu pomoć da me pregledaju jer modrice se kasnije pojavljuju, a ne onda kad vas netko tuče. Taj isti Domagoj Šokčević lagao je na sudu da su me uhitili jer da sam im rekao KO IH JEBE. To je laž i alibi zašto su me uhitili i tako spriječili ( ograničili kretanje ) da dođem u Jasenovac.Naglašavam da dva moja svjedoka Nikola Lukić i Luka Kolidžić kao i dva policajca kao svjedoci na sudu Darko Pigarić i Zvonko Smola su izjavili da takvo moje vrijeđanje nisu čuli. Unatoč četiri svjedoka od sutkinje u Sisku na Prekršajnom sudu kažnjen sam sa 754 kune.Ovih dana dobio sam od Visokog prekršajnog suda oslobađajuću presudu i predmet se dostavlja prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje.

Obrazloženje: Policija mi je zabranila kretanje po Republici Hrvatskoj bez sudske odluke i nezakonito uhitila i tukla u pritvoru u Postaji Novska. Policija mi je kršila moja ljudska i ustavna prava.

 1. 2020. godine oslobođen sam montirane lažne optužnice od strane policije na Prekršajnog suda u Gračacu , a prije toga oslobodio me Visoki prekršajni sud.U skladu sa Zakonom prijavio sam javno okupljanje u Srbu 2016. godine. Javno okupljanje održavao sam 7 dana , 8 dana uhitila me nezakonito policija. Moram naglasiti da samo ministar Unutarnjih poslova RH. može zabraniti javno okupljanje samo 48 sati prije javnog okupljanja temeljem članka 14. Zakona RH.Uhićenje i prekidanje mirnog javnog okupljanja u Srbu policija je učinila nezakonito jer ministar takvo rješenje ne može donijeti 7 dan javnog okupljanja. Naglašavam da je to učinjeno po nalogu ijavnom pritisku Milorada Pupovca.

Obrazloženje : Policija me nezakonito uhitila, prekinula naše javno okupljanje i 2020. godine oslobođen sam montirane optužnice. Policija mi je kršila moja ljudska i ustavna prava.

 1. 2019. godine, 19. 04. sjedio sam u kafiću sa prijateljima Goranom Kovačićem, Božidarom Feletarom i Goranom Šarićem u mjestu Jasenovac. Prišli su nam dva policajca u uniformi i rekli da smo uhićeni zbog širenja rasne vjerske i etničke mržnje ???? Također rekli su nam da ako mirno s njima ne pođemo da će morati uporabiti silu preko interventne policije. Mirno smo bili uhićeni i sprovedeni u dvoranu za sastanke u policijskoj Postaji Novska. Tamo smo zadržani od 08, 00 do 16, 00 sati. U 16, 00 sati pustili su nas i rekli da protiv nas nemaju Kaznenu niti Prekršajnu prijavu. Uhitili su nas i oduzeli slobodu zbog dolaska Andreja Plenkovića u Jasenovac. Kada je Andrej Plenković otišao, pustili su nas na slobodu. O ovom uhićenju ne postoji pismeni trag od strane Policije.

Obrazloženje : Policija mi je kao i mojim prijateljima oduzela slobodu , držala nezakonito zatvorene 8 sati  sve dok predsjednik Vlade RH Andrej Plenković nije otišao iz Jasenovca. Zar se to nije tako događalo i za vrijeme zločinca Tita ? Policija mi je kršila moja ljudska i ustavna prava.

 

 1. 2021. godine, 22. 07. policija me nezakonito uhitila u Srbu, vezala lisicama ruke iza leđai u vozilu vezala trbuh i noge kao najgoreg kriminalca. Tako vezanog odvezli su me na Odjel psihijatrije u Zadru. Policija je tražila da se zadržim na odjelu i liječim . Iva Perinčić dr. med. Specijalist psihijatar, subspecijalist psihoterapije odlučila je da nema indikacija za liječenjem na Odjelu psihijatrije. Policija me pokušala strpati na psihijatriju samo zato što se 12. godina borim za istinu u Srbu . Mojim zatvaranjem na psihijatriji zadovoljili bi potrebe Milorada Pupovca koji je najavio svoj dolazak u Srb 27. 07. 2021. godine..

Obrazloženje : Policija mi nezakonito oduzela slobodu  zbog mojih političkih stavova i zdravog pokušala strpati na Odjel psihijatrije ! Policija mi je kršila moja ljudska i ustavna prava RH.

 

 1. 2021. godine, 22. 07. Nakon što me policija nije uspjela smjestiti na Odjel psihijatrije kao uhićenik sproveden sam policijsku postaju Gračac i tamo od 20, 00 sati do sljedećeg dana 13, 00 sati bio zatvoren u ćeliji. U 13, 00 sati odveli su me na Prekršajni sud u Gračacu i tražili 2 godine zabrane prilaska Srbu. Sutkinja na Prekršajnom sudu je odbila njihov prijedlog i pustila na slobodu uz riječi da ja imam pravo biti u Srbu i održavati javno okupljanje koje sam u skladu sa Zakonom prijavio.

Obrazloženje : Policija je ponovno kršila moja ljudska i ustavna prava RH.

 

 1. 2021.godine, 23. 07. dolazim u Srb nakon oslobađajuće presude i ponovno mi policija ne dozvoljava prići mjestu prijave mog javnog okupljanja koje sam u skladu sa Zakonom prijavio od 22. 07. do 01. 08. 2021. godine. Rekli su mi da samo mogu parkirati Kamper vozilo ispred stare napuštene Policijske postaje u centru Srba. Također su mi zabranili Hrvatski barjak, transparente i razglas. Kao da smo u Srbiji , a ne u Hrvatskoj. U Srbu smo bili 3 dana i onda se sa svojom tiskovnom konferencijom oglasio javno Milorad Pupovac. Na toj tiskovnoj konferenciji iznosio je samo laži da puštam pse po Srbu na Srbe, da mokrim po Srbu i rekao da ne želi vidjeti Dražena Keleminec u Srbu ni toliku policiju. Izgleda da je ravnatelj i ministar policije upravo Pupovac i njegova zapovijed urodila je plodom. Istog dana 26. 07. 2021. godine pristupio je meni i mojim prijateljima zamjenik zadarske policije Nikola Šindija u Srbu i rekao da moramo napustiti Srb. Rekao sam da ja i moji prijatelji imamo pravo biti u Srbu jer je Srb Hrvatska i upozorio ga da su izgubili sud kada su tražili da mi se zabrani prilazak Srbu. Na to je on rekao da će nas morati uhititi što su učinili i nakon zadržavanja u policijskoj postaji u Srbu sproveli u policijsku maricu i izbacili iz mjesta Srb. Policija je kršila odluku Suda u Gračacu, ja i moji prijatelji nismo kršili javni red i mir, ali izgleda da Milorad Pupovac ima ovlasti iznad ZAKONA I USTAVA.

  Moram naglasiti da policija nema pravo nikome ograničavati niti zabranjivati javno okupljanje. Pošto smo mi prijavili javno okupljanje prije Milorada Pupovca prednost na istom mjestu ima onaj tko  prije prijavi kaže Zakon.

  Naglašavam da je policija  dana 26. 07. do 27. 07. 2021. godine zatvorila sve prilaze Srbu za sve koji putuju i prolaze kroz Srb osim za mještane i one koji su se nalazili na popisu Milorada Pupovca. Zar to nije kršenje Zakona i Ustava Republike Hrvatske ?????? Naravno da je kršenje !!!!! Zar je Pupovac policija, zar Pupovac može izdavati zapovjedi policiji, zar je Pupovac Zakon , zar je Pupovac izvan Ustava RH. ????

  Izgleda da je Pupovac iznad svih u Hrvatskoj, da je Pupovac izdao zapovijed policiji da nas ubiju, policija bi nas ubila.

   

  Naglašavam da sam se zbog policijske nezakonite represije prošle godine skoro zapalio u Srbu.

  Ove godine od 23. do 28. također smo u skladu sa Zakonom prijavili javno okupljane u Srbu.

  Molim Vas da ovu tužbu riješite što prije , jer ako će ove godine ponovno policija vršiti represiju i nezakonito raditi na moju štetu ja kao dragovoljac Domovinskog rata spreman sam i život dati , kao što sam bio spreman i 1991. godine. Ove godine posljedice policije prema meni mogu biti pogubne, a ako je moja žrtva potrebna da se spriječi veličanje četničkog pokolja nad Hrvatima onda zapamtite da sam ja spreman na sve, pa i na žrtvu zbog nedemokratskih mjera koje krši policija zbog Milorada Pupovca.

  Ja sam se borio za demokraciju, za slobodu izražavanja, a ne da Milorad Pupovac koristi policiju da se me progoni kao zvijer.

  To im Više neću dozvoliti.

   

  Tražim od Ustavnog suda da mi zaštitite moja Ustavna prava !

   

  U prilogu Vam dostavljam :

 2. Odluka Visokog prekršajnog suda Broj : Jž2571/2018,

 3. Odluka Prekršajnog suda u Gospiću Broj : 3. Pp J – 472/2019,

 4. Nalaz Odjela za psihijatriju,

 5. Prijava javnog okupljanja od 22. 07. do 01. 08. 2021.

 6. Presuda Prekršajnog suda u Gospiću Broj : Pp – 984/2021-7

 7. Presuda Prekršajnog suda u Gospiću Broj : Pp – 984/2021-5

 8. Članak iz medija pod naslovom Više od 100 policajaca na komemoraciji u Srbu i gdje piše U Srb tako nije mogao ući nitko tko tamo nema prebivalište ili nije dio protokola komemoracije , a posebno ne ako se zove Dražen Keleminec.

 9. Članak iz medija : PUPOVAC: USTAŠE U SRB NE MOGU I NEĆE ! ( PITAMO A GDJE SU MU USTAŠE ) I ( JAVNO KAŽE NE ŽELIM TAMO VIDJETI NI KELEMINCA , NI TOLIKU POLICIJU ).

KOPRIVNICA, 12. 07. 2022.

 

Dražen Keleminec