AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

16.06.2012

 

Koprivnica, 11. lipnja 2012.
PODRAVSKI LIST


KAKO VAS VIŠE NIJE SRAM


Kći SDP-ova čelnika bez natječaja dobila posao u kampusu


KOPRIVNICA – Da je bolje imati tetku u vladajućoj stranci nego deset diploma najboljih europskih sveučilišta, pokazalo se ovih dana još jednom na primjeru zapošljavanja u koprivničkim institucijama. Do jučer gotovo fantomsko koprivničko Medijsko sveučilište, koje bi na jesen trebalo upisati prvih 150 studenata novinarstva, odnosa s javnošću i medijskog dizajna, već je dobilo glavnu sveučilišnu tajnicu. Taj posao, kako se neslužbeno doznaje, trebala bi raditi ili već dva mjeseca radi diplomirana pravnica Ivana Bagarić Peroš, kći državne odvjetnice Irme Bagarić i SDP-ova direktora Koprivnica – plin Marinka Bagarića.


Netransparentno


Prema našim informacijama, mlada je pravnica prije dva mjeseca napustila gradsku tvrtku Koprivnički poduzetnik. Otad, kako doznajemo, nikome nije željela reći gdje i što radi pa se pretpostavlja da je već zaposlena. Kako je dobila posao u Medijskom sveučilištu, pitali smo prošli tjedan gradonačelnicu Vesnu Želježnjak. – To ja ne znam – kratko nam je odgovorila Vesna Želježnjak. Da je nemoguće dobiti bilo kakav suvisliji odgovor o zapošljavanju u Medijskom sveučilištu, uvjerili smo se i kad smo nazvali Ivanu Bagarić Peroš koja također ništa ne želi komentirati. Radi li ili ne radi, kako je došla do posla, zbog čega je sve obavijeno tolikom velom tajne – nitko ni da zucne ! Netransparentno do bola i zacijelo vrlo inspirativno za vojsku nezaposlenih iz naše županije. Vijest da Koprivnica dobiva Medijsko sveučilište doznali smo, tako , od najjače izdavačke kuće u Hrvatskoj Europapress holdinga, gradskog partnera u tom visokoškolskom projektu. Jutarnji list, naime, prošli je tjedan objavio kako EPH u suradnji s Koprivnicom osniva sveučilište koje bi na jesen trebalo upisati prvih 150 studenata.Grad bi, kako piše Jutarnji, trebao osigurati četiri milijuna kuna te prostor za nastavu u bivšoj vojarni, a još toliko novca osigurat će EPH kroz marketinšku potporu i oglašavanje te medijska znanja i iskustva. – Sve ću reći kada u ponedeljak odluku donese Gradsko vijeće – kratko je i zakopčana do grla bila Vesna Želježnjak, koprivnička gradonačelnica, ne želeći davati nikakve informacije prije toga. Na sjednici Gradskog vijeća najavljen je i dolazak Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Inače, na Medijskom sveučilištu trebali bi biti studiji iz novinarstva, menadžmenta u medijima, medijskog dizajna, odnosa s javnošću i europskih studija. Cijena studija bila bi 5500 kuna po godini za izvaredne studente, a redovne bi trebao subvencionirati Grad Koprivnica.


Predavaš i Tomiša


Medijsko sveučilište registrirano je u Koprivnici na Trgu dr. Žarka Dolinara, odnosno u bivšoj vojarni koja bi trebala postati sveučilišni kampus. Objavlje je i natječaj kojim se traže tri nastavnika, odnosno docentna s umjetničkog područja, dizajna i dizajna vizualnih komunikacija. Jedan od zainteresiranih kandidata je mario Tomiša, suvlasnik koprivničke dizajnerske tvrtke Skin 29 koji je nedavno doktorirao grafički dizajn, a ujedno je predavač i na studiju multimedije u Varaždinu. Tomiša kaže kako o projektu ne zna mnogo, no zainteresiran je za posao predavača u svojoj struci. Dekan Medijskog sveučilišta trebao bi biti Marin Milković, inače dekan Varaždinskog veleučilišta gdje je prije dvije godine trebao biti pokrenut ovaj projekt. U prve dvije godine najavljeno je 25 stalnih predavača, 20-ak asistenata te stotinjak domaćih i stranih gostujućih stručnjaka, a u formiranju nastavne baze očekuje se suradnja s Varaždinom, odnosno njegovim Veleučilištem.
( A.S., R.M. )