AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

www.dubrovacki.hr 15.02.2013
REAGIRANJE DENISA ŠEŠELJA
"Filipović bi treba biti ugledan političar a ne političar-kokošar"

Belka · 14.02.2013. 17:10

Facebook · Twitter ·   ·  

Fotograf: Jadranka Bulić

Povjerenik Autohtonog HSP-a Dubrovačko-Neretvanske Županije Denis Šešelj reagirao je prioćenjem za javnost na        „ Vratite spomenik narodnom heroju Stjepanu Filipoviću“ . Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Naime, žalosno je i posve tužno što 2013 godine čitamo tekstove koji uistinu vračaju u povijest a naša hrvatska  povijest je doslovno nedefinirana. U Hrvatskoj svaka stranka ima svoje  viđenje povijesti i mi to čak i možemo razumjeti al da slijednici Stjepana Radića te u lokalnom smislu slijednici Stanke Salacana veličaju Stevana Filipovića doista je čudno.

Čovjek koji stoji iza navedenog priopćenja je Magistar Filipović, bankar i političar iz Opuzena, srodnik partizanskog heroja a nadasve poznat kao šef Fonda za sanaciju banaka.

S takvom reputacijom gosp. Filipović bi treba biti ugledan političar a ne političar-kokošar.

U donjoj Neretvi  su postojali a i danas postoje u našim srcima „Hrvatski Vitezovi“ koji su položili život na oltar Domovine a iz Grada Opuzenu ih ima 8 i to: Alenko Mataga, Nikola Radić, Renato Čović, Joze Dujmović, Zvonimir Vukša , Živko Vidović, Luka Simat i Darko Babić.

Tvrdimo da su ovi časni vitezovi iz Opuzena poginuli u borbi za samostalnost Hrvatske a srodnik Barba Marinka je poginuo u borbi za tamnicu Hrvatskog naroda Jugoslaviju i to u Srbiji.

Slijedom ovih činjenica smatramo da bi Grad Opuzen trebao razmišljati o spomeniku njima i to u samom centru Grada što je ozbiljan prijedlog a drugi ironičan prijedlog je da se umjesto spomenika Stipanu Stevi Filipoviću spomenik digne njegovu „netijaku“  Magistru Marijanu Marinku Filipoviću „vitezu od sanacije banaka“!!¨

Ovim putem pozivamo Državno odvjetništvo (DORH) a posebice Glavnog državnog odvjetnika g.Mladena Bajića da iz arhive izvade i obnove istragu prodaje vlasničkih udjela GP-a Dubrovnik gdje je jedan od glavnih „ortaka“ navodno bio „Vitez od sanacije“ Magistar Marinko Filipović.

„Zlobnici“ kažu da je vrlo lako dokazati da je dotični „antifašist“ sanirao sebe i svoje ortake te se pitamo zbog čega istraga tog predmeta nije vidjela konačan epilog tj. zašto predmet kupi prašinu u arhivi DORH-a.

Mi pravaši predizborno obećavamo pomoć u gradnji spomenika Marinku Filipoviću ukoliko provedete ovu istragu do kraja nezavisno i stručno što će u konačnici  sigurno dovesti do još jednog stanovnika već napučenog zatvora Remetinec!