Naslov OČITOVANJE OPĆINSKOM SUDU U GOSPIĆU NA NAPAD OD STRANE ODVJETNICE JOSIPA BROZA TITA ( MOLORADA PUPAVCA ).
Datum 08.07.2021
Uvod
Općinski sud u Gospiću

Trg Alojzije Stepinca 3

Predsjednica suda Dubravka Rukavina

 

Predmet : Očitovanje

Kao okrivljenik uredno sam primio dva poziva o zakazanoj raspravi za dan 06. srpnja 2021. godine. U oba poziva raspravu saziva sutkinja Nevenka Šimunović.

Odazvao sam se na poziv suda i u sud stigao u 11, 45 minuta.

Dolaskom u hodnik otvorila su se vrata i gospođa koja je vodila zapisnik pitala me dali sam došao na raspravu u 12, 00 sati.

Pošto poznajem sutkinju Nevenku Šimunović iznenadio sam se da u sudnici  nalazi druga sutkinja.

Zamolio sam da uđem  i pitao gdje je sutkinja Nevenka Šimunović. Sutkinja Magdalena Bačić odgovorila mi je da ona vodi raspravu i predmet i da me nisu stigli obavijestiti o promjeni.

Iza mojih leđa čuo sam ( nisam vidio ) da je u sudnicu ušla ( vrata su bila otvorena ) u ime oštećenika Milorada Pupovca odvjetnica Lina Budak.

Sutkinja Magdalena Bačić je odvjetnicu Linu Budak zamolila da izađe jer rasprava još nije započela.

Odvjetnica Lina Budak oglušila se na više poziva da izađe iz sudnice, ali je nakon dobacivanja da ne želi izaći , izašla.

Nakon što je izašla van iz sudnice ja sam također izašao .

Na poziv ponovno smo ušli u sudnicu. Nakon dolaska u sudnicu u ime oštećenika Milorada Pupovca odvjetnica Lina Budak tražila je prigovor , tražila je izuzeće sutkinje Magdalene Bačić sa konstruiranim lažima da je ona čula razgovor da s obzirom da oštećenik Milorad Pupovac neće doći da mogu tražiti nazočnost oštećenika i okrivljenika. Također izjavila je da nakon što je ona izašla van iz sudnice da sam ja ostao još nekoliko minuta u sudnici.

Izjavljujem da je laž da je meni sutkinja Magdalena Bačić  rekla da oštećenik neće doći i da ja tražim nazočnost oštećenika i okrivljenika.

Ja sam  tek na sudskoj raspravi saznao da je na sudsku raspravu pozvan i Milorad Pupovac i da se on opravdao da ima puno obaveza na fakultetu ( ali svaki dan može imati političke skupove ,a i škola je završila 15. 06. ).

Također na izjavu sutkinje Magdalene Bačić da je Milorad Pupovac opravdao svoj nedolazak odvjetnica oštećenika Lina Budak napala  sutkinju da zašto poziva Milorada Pupovca na raspravu i da ona na to nema pravo.

Na to se javila tužiteljica, zamjenica Općinske državne odvjetnice Tatjana Šimunić – Adamović i pročitala iz spisa da je saslušanje Milorada Pupovca zatražilo upravo Državno odvjetništvo.

Također naglašavam da odvjetnica oštećenika Lina Budak nije dozvoljavala sutkinji sačiniti ( diktirati ) zapisnik već je vikom i galamom pokušavala ishoditi da ona diktira zapisničarki što ide u zapisnik.

Odvjetnica oštećenika Lina Budak napadom na sutkinju zašto je na raspravu zvala Milorada Pupovca , zapravo otkrila zašto je napala sutkinju Magdalenu Bačić i lažno optužila da je ona meni sugerirala da ja mogu tražiti njegov dolazak. Takvim lažnim napadom pokušala je spriječiti pozivanje na sljedeću raspravu Milorada Pupovca. Zato je i uzrokovala ovakve napade i lažne osude.

Ponovno izjavljujem da je  laž i da je tim činom  odvjetnica Lina Budak počinila kazneno djelo klevete.

Također izjavljujem,  da je nezakonito odvjetnica oštećenika Lina Budak tražila izuzeće sutkinje Magdalene Bačić jer ona nije stranka u postupku i na to nema pravo.

Izuzeće sutkinje Magdalene Bačić mogao sam tražiti ja kao tuženik i tužitelj Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću.

Izjavljujem sljedeće, da nas je sutkinja Magdalena Bačić zamolila da napustimo sudnicu i pričekamo u hodniku.

Nakon nekoliko vremena sutkinja Magdalena Bačić izašla je i rekla nam da se ročište odgađa. Na to je odvjetnica Lina Budak ušla u sudnicu i u hodniku sam čuo da se dere i viče na sutkinju Magdalenu Bačić. Na kraju ju je pitala kako se zove predsjednica suda i dobila je odgovor Dubravka Rukavina. Na to je rekla da sada ide predsjednici suda Dubravki Rukavina.

Shvatio sam da odvjetnica Lina Budak vrši pritisak na sutkinju, sud i da sada lažima i klevetama pokušava vršiti pritisak na predsjednicu suda u Gospiću.

Iz tog razloga i ja sam tražio prijem kod predsjednice suda u Gospiću Dubravke Rukavine.

Iz mojeg uvida cijelog događaja smatram da je  je ovo pritisak na sud i sutkinja da se ja osudim bez ikakvih argumenata. Napad je najbolja obrana, napad i izmišljanje je kleveta i kazneno djelo.

Ja sam predsjednik političke stranke i imam pravo iznositi političke stavove , a na to me štiti Opća deklaracija o ljudskim pravima članak 19. koji govori da svatko ima pravo na slobodu izražavanja mišljenja i slobodu govora.

Ovaj napad na sutkinju Magdalenu Bačić smatram  nedopustivim. Cijeli događaj u sudnici je izgledao kao da odvjetnica Lina Budak svojom vikom i galamom pokušava voditi sudsku raspravu, pokušava ona ponovno ponavljam diktirati sastavljanje zapisnika , da ona odlučuje koga se zove na sudsku raspravu ili ne zove i još je samo falilo da  me ona  osudi tog dana na kaznu smrti.

Sa štovanjem !

U Koprivnici, 08. 07. 2021.

Dražen Keleminec

Opširnije
Meni/Izbornik Vijesti
Korisnik Drazen Keleminec, 0
Datum ažuriranja 2021-07-08
Ip 31.217.16.114