Naslov Prosvjedno pismo
Datum 02.10.2009
Uvod

 

Njegova ekselencija

Veleposlanik Švicarske u RH

Erich Herman Pircher

Bogovićeva 3

10 000 Zagreb

  

Poštovani gospodine veleposlaniče, s nevjericom smo primili vijest da je Švicarska najpopularnijem hrvatskom domoljubnom pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu, zabranila ulazak na svoj teritorij, a kao razlog se navodi to što je „Thompson fašistički pjevač“ te ja kao takav opasan i nepoželjan širitelj desničarske ideologije.

Vaši lokalni političari su najavljeni Thompsonov  koncert nazvali „neizrecivo groznim“ te su izvršili pritisak na vlasti kantona Lucern da donese ovu skandaloznu i nedemokratsku odluku o zabrani koncerta, našega pjevača proglasili fašistom.

Opširnije

Takva odluka je duboko i grubo vrijeđanje hrvatskoga naroda u Hrvatskoj i Hrvata koji žive u Švicarskoj, a kojima je Thompson trebao pjevati. Stoga ostaje „nejasno“ zašto su se pobunili Vaši političari koji ionako ne dolaze na te koncerte.

Žao nam je što je Švicarska podlegla neviđenoj antihrvatskoj propagandi, koja očito dolazi iz krugova koji misle da su civilizacijske i demokratske stečevine modernoga svijeta, norme i određivanje načina ponašanja te glazbenoga ukusa, rezervirane isključivo za njih.

Fašizam, nacizam i komunizam su počeli upravo tako, kada se počela stvarati kasta ljudi koji su mislili da je jedino njihovo mišljenje ispravno, i da se ovi drugi, (u svom neznanju i nazadnosti) moraju tome bespogovorno podložiti.

Odluka Švicarske vlasti je teška uvreda za miroljubljivi i staroeuropski hrvatski narod, a formulacija o fašističkomu pjevaču zahtjeva žurnu ispriku, koju od Vas očekujemo.

Takva formulacija se ne može odnositi na jednoga čovjeka, ona se odnosi na sve obožavatelje Thompsonovih domoljubnih pjesama, kojih ima na stotine tisuća. Dakle, Švicarska vlada tvrdi da su Hrvati fašistički narod.

Ukoliko ne uslijedi Vaša žurna isprika i povlačenje fašistoidnoga naloga o zabrani pjevanja i kretanja hrvatskoga pjevača Marka Perkovića Thompsona, od dana 3. listopada 2009. Švicarsku prestajemo smatrati prijateljskom i demokratskom zemljom, a Vaš daljnji boravak u Zagrebu i Hrvatskoj nepoželjnim.

 

S pouzdanjem! Hrvatska čista stranka prava i Autohtona - Hrvatska stranka prava

 

U Zagrebu, 3. listopada 2009.

                                                                                 Josip Miljak, predsjednik HČSP-a

 

                                                                                 Dražen Keleminec, predsjednik A-HSP-a

Meni/Izbornik
Korisnik Drazen Keleminec, 0
Datum ažuriranja
Ip