Naslov
Datum 16.02.2010
Uvod

 

SITUACIJA U PODRAVKI UJEDINILA PRAVAŠE

 

KOPRIVNICA - Svoju ideološku i programsku bliskost, koju kane dokazati i zajedničkim nastupom na idućim izborima, čelnici tri pravaške stranke, Autohtone, Čiste i HSP-a potvrdili su u Koprivnici pred novinarima i sličnim stavovima o posljednjim događanjima u i oko Podravke. Predsjednik Autohtonog HSP-a Dražen Keleminec smatra da je smanjenje Nadzornog odbora kompanije s 13 na 7 članova, te činjenica što među njima nema predstavnika malih dioničara niti branitelja strategija onih koji Podravku žele prodati stranom kapitalu, a operativac u tom poslu je Emil Tedesci i Atlantic grupa. Autohtoni HSP protivi se rasprodaji i Podravke i svih preostalih hrvatskih dobara, kazao je Keleminec.
- Ako gospodin Jurčić ne promijeni sastav ili ne poveća sastav Nadzornog odbora tvrtke, te ne udovolji malim dioničarima i braniteljima Podravke, A-HSP pridružit će se Udruzi branitelja Podravke, pa možemo u Koprivnici očekivati i prosvjede. Ako ova Vlada proda Podravku, onda Jadranka Kosor može očekivati da u 2. izbornoj jedinici, na području Koprivničko-križevačke županije, HDZ-a više neće biti, poručio je D. Keleminec.
Predloženi sastav Nadzornog odbora Podravke blago rečeno sumnjiv je i čelniku HSP-a Danijelu Srbu.
- Jer ako kroz Nadzorni odbor država traži saveznike u Fondovima, koji imaju interes isključivo u trgovini kapitalom, dakle u kapitaliziranju svoje pozicije, a ne u brizi za budućnost ljudi koji žive u ovom kraju, u tom slučaju, naravno, postoji iznimna zabrinutost, rekao je D. Srb.
Predsjednici HČSP-a Josip Miljak i HSP-a Danijel Srb bili su složni u traženju od premijerke Kosor da se nedvosmisleno izjasni što Vlada kani s dionicama Podravke u državnom vlasništvu. Jer kako je rekao čelnik HČSP-a Josip Miljak, s jedne strane nitko nije objavio da se Podravka ne prodaje, a s druge najjači koalicijski partner Vlade, čelnik HSS-a Josip Friščić upozorava da bi se to moglo dogoditi.
Kada bi, zbog Podravke, moglo doći do prosvjeda koje je najavio Dražen Keleminec, na konferenciji za novinare nije rečeno. 
 
Radio Koprivnica

 

Opširnije
Meni/Izbornik
Korisnik Drazen Keleminec, 0
Datum ažuriranja
Ip