Naslov Večernjakova domovnica 2010
Datum 09.03.2010
Uvod Photobucket

Šime Tolić A-HSP i Goran Majic direktor portala hrsvijet.netU subotu je u njemackom gradu Bad Homburgu koji je u blizini Frankfurta na Majni, odrzana dodjela Vecernjakove domovnice najpopularnijim hrvatskim iseljenicima u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla.

Opširnije

Najvecem iseljenickom spektaklu bili su nazocni gosti iz svijeta politike na celu sa hrvatskim veleposlanikom dr. Mirom Kovacem, parlamentarni zastupnici Hrvatskog sabora, njemackog Parlamenta i Parlamenta Federacije B i H, clan izvrsnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Pero Saric, direktor HTZ Niko Bulic i brojni drugi. Vecernjakovom spektaklu bilo je nazocno oko 600 gostiju, od kojih 150 predstavnika sportskih, kulturnih i politickih udruga iseljenih Hrvata iz Europe, kao i predstavnici hrvatskih katolickih misija. Posebne nagrade u kategoriji najpopularnijih ranijih pobjednika domovnice su dobili glazbenik Mate Bulic, nogometas Ivan Rakitic, i glumica Nina Juraga. Medju poznatijim gostima domovnice su bili Nives Celzijus kojoj je dodjeljena nagrada u kategoriji zabava/spektakl, glumica Vanessa Radman pobjednica nagrade glumice/glumci, i glazbenik Romano Sole koji je nagradu za najpopularnijeg pjevaca/gazbenika treci put za redom dobio.

Photobucket

I ja kao predsjednik A-HSP-a za Njemacku sam imao priliku biti u drustvu elite iseljenih Hrvata. Nazalost je svaka stranka imala pravo na samo jednog zastupnika, radi toga nije bio prisutan nas dopredsjednik njemackog A-HSP-a David Jambrak, koji je to vise nego zasluzio. Bila je jako ugodna atmosfera u kongresnoj dvorani Landgraf-Friedrich gdje smo imalu mogucnost uzivati u kvalitetnom picu i jelu. Pozornica bila je cijelu noc ziva, i nastupili su mnogi glazbenici kao Ivan Mikulic, Lana Jurcevic, pijanistica Dijana Brekalo, sopranistica Marija Vidovic, Romano Sole, Mate Bulic, Klapa Maestral i drugi. I politicari su drzali pozdravne govore, koji su mi se manje svijdjeli, jer je bio govor i o potrebi integracije Hrvatske u Europsku uniju, kada sam to slusao sam se sjetio Bozije izreke: "Oce, oprosti im, jer ne znaju sto cine", na nama je da argumentima i djelima dokazemo da nam nije mjesto u takvoj dekadentnoj i hedonistickoj EU. Od svih zvijezda koje su bile nazocne mi je bila najveca cast upoznati Gorana Majica direktoa portala hrsvijet.net i Maria Vukovica stalnog suradnika portala koji su stigli iz Münchena, po nasim razgovorima smo zakljucili da imamo dosta toga zajednickoga i da cemo i u buducnosti udubiti suradnju. Od srca se zahvaljuejm legendarnom novinaru Stipi Pudji sto sam imao cast biti dio tog spektakla, uvijek cu se rado odazvati.

Bog i Hrvati

Sime Tolic

Meni/Izbornik
Korisnik Drazen Keleminec, 0
Datum ažuriranja
Ip