Naslov POLITIČKI PROGON
Datum 10.09.2010
Uvod

 

Dražen Keleminec

Herešinska 13 A

48 000 Koprivnica

099 6651739

Koprivnica, 08. 09. 2010.

 

-          Prekršajni sud u Gospiću, Stalna služba u Gračacu

-           

Predmet : Prigovor  na presudu broj : Pp VJ – 1463/10

 

Poštovani,

Iznenadili ste me sa Vašom presudom u iznosu od 2.000,00 kn i optužnim predlogom RH MUP-a , PU zadarske, Policijske postaje Donji Srb. Moram naglasiti da sam kao voditelj i organizator javnog okupljanja u mjestu Donji Srb od dana prijave PU zadarskoj do završetka skupa surađivao na samoj organizaciji te radio  da skup protekne u miru. U prilogu vam šaljem dopis koji sam uputio PU zadarskoj,  dana 22. srpnja 2010. god., gdje pozivam da zajedno odradimo prosvjedni skup, da sve prođe u miru  i zadovoljstvo svih. U prilogu vam šaljem i članak iz Novog lista od 25. srpnja 2010. god. gdje sam izjavio da ćemo održati miran prosvjed zbog toga jer se u Srbu u srpnju 1941. nije dogodio nikakav antifašistički već četnički ustanak. Naglašavam da su mediji u svojim priopćenjima pisali da je samo zahvaljujući organizaciji PU zadarske, „ dvostruki „ skup u Srbu prošao bez incidenta i da je sve prošlo mirno.

Moram naglasiti da je desetak dana prije održavanja samog skupa u Donjem Srbu, policija pozvala preko stotinu naših dužnosnika iz cijele Hrvatske na informativne razgovore.   Nekima se i prijetilo da će biti uhićeni ako će otići i organizirati odlazak na prosvjedni skup u Srb, tako da je ovo samo završetak operacije pod tajnim nazivom „SPRIJEčI“.

Priznajem da sam čuo da se uzvikivalo na skupu „dolje izdajnici“, „bando crvena“, „Četnici“, „Fašisti „, „Ovo je Hrvatska“, „Vukovar“, „Škabrnja“, ali ne priznajem i nisam čuo da se uzvikivalo „Ubij, ubij, ubij Srbina“ te u pjesmama spominjalo ustaše i Antu Pavelića.

Pošto nisam čuo, nisam to kao voditelj i organizator  mogao spriječiti , kao što nisam mogao spriječiti i veličanje i obilježavanje četničkog , a ne antifašističkog ustanka u Srbu. Pitam Prekršajni sud u Gospiću, Stalnu službu u Gračacu, RH MUP-a, PU zadarsku i Policijsku postaju Donji Srb zar ne znate da je 27. srpnja 1941. godine  u Srbu započeo progon i ubijanje Hrvata, zar ste zaboravili da je 25. srpnja 1990. godine iz Srba krenula „BALVAN REVOLUCIJA „ i ponovno klanje , protjerivanje i ubijanje Hrvata sa ciljem stvaranja Velike Srbije na prostoru Hrvatske .

Pitam da li organizator četničnog derneka u Donjem Srbu, Milorad Pupovac nije kriv što je svojom organizacijom remetio javni red i mir i što je Hrvatski narod provocirao, a naše rane iz 1991 do 1995 su još svježe ? Sramota  da se takvi četnički derneki dozvoljavaju u Hrvatskoj.

Tvrdim da nisam kriv i da je ova presuda pisana s ciljem kažnjavanja mene što sam se osudio organizirati prosvjedni skup u Donjem Srbu protiv veličanja četništva i pokušaja krivotvorenja povjesti.

Tvrdim da nisam kriv i da je ova presuda čiste političke naravi kao i u vrijeme komunističke strahovlade.

Tražim od Prekršajnog suda u Gospiću, Stalne službe u Gračacu da prihvati ovaj prigovor jer kao dragovoljac Domovinskog rata sam branio Hrvatsku , te smo stvorili Demokratsku Hrvatsku u kojoj su zagarantirana prava na političko djelovanje, političko mišljenje i opredjeljenje.

Pošto je ovo čisti politički progon ja ne želim platiti ovu sramotnu kaznu pa vas pozivam da me oslobodite ili strpate u zatvor jer ću i druge godine ponovno organizirati još i veći prosvjedni skup u Donjem Srbu protiv veličanja četnika, koljača Hrvatskog naroda.

Bog i Hrvati !

 

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik, Dražen Keleminec

Opširnije
Meni/Izbornik
Korisnik Drazen Keleminec, 0
Datum ažuriranja
Ip