Naslov
Datum 03.11.2010
Uvod

Ogorčeni brodograditelji'Pusićkine riječi teže od granata srpskih agresora'

 

'Pusićkine riječi teže od granata srpskih agresora'

'Gospođa Pusić i svi koji misle slično rade zločin hrvatskom narodu jer upravo ona i ostali političari donose zakone u Saboru po kojima sami ne žive, a narod ostavljaju bez posla', poručili su ogorčeni brodograditelji nakon izjave Vesne Pusić da su jamstva '3. maju' zločin.


Kvarnerski brodograditelji, ali i ne samo oni, burno i oštro su reagirali na istup HNS-ove čelnice Vesne Pusić o tome kako su izdana jamstva ''3.maju'' opasan presedan i zločin prema hrvatskom putu u EU. Što je najzanimljivije, ovakav stav osuđuju i u samim redovima HNS-a, piše Novi list.

Nada Jelinić-Starčević predsjednica je Radničkog vijeća '3. maja', ali i aktivna članica riječkog HNS-a.

''U proteklih pola godine u nekoliko sam navrata pokušavala doći u kontakt s Vesnom Pusić, ali nisam uspjela s njom duže razgovarati o problemu brodogradnje. Zaista mi nije jasno na osnovi čega se gospođa Pusić smatra dovoljno upućenom da može na ovakav način pričati o brodogradnji? Koliko se sjećam HNS nikad nije održao savjetovanje ili tribinu o brodogradnji, osim nas ovdje, na lokalnoj riječkoj razini. Kao predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora, Pusić je morala kontrolirati i reagirati kad su u Bruxellesu ispregovarali tako katastrofalne uvjete, kao što je zabrana ugovaranja novih poslova škverovima. Bez obzira što je u opoziciji i ona, dakle, snosi svoj dio odgovornosti za nastalu situaciju'', poručila je.

 

Istup Vesne Pusić još je oštrije propratio predsjednik Koordinacije HUS-ovih sindikata hrvatskih brodogradilišta

Zvonko Šegvić

, otvoreno je upitavši kako je nije sram.

 

Da su jamstva ''3. maju'' zločin prema Hrvatskoj Šegvić je tu rečenicu ocijenio težom nego što su to bile granate srpskih agresora.

 

''Upravo gospođa Pusić i svi koji misle slično rade zločin hrvatskom narodu jer upravo ona i ostali političari donose zakone u Saboru po kojima sami ne žive, a narod ostavljaju bez posla. Već znam da će uslijediti odgovor kako to nije ona već neki drugi političari, ali se pitam koliku plaću Pusić ima kao saborska zastupnica i koliko joj treba godina radnog staža da bi išla u mirovinu'', stoji o otvorenom pismu kojeg potpisuje Šegvić iz Splita.

 

Sindikalisti Brodogradilišta 'Kraljevice' istup Vesne Pusić okarakterizirali su poraznim i katastrofalnim, pitajući se kako se od jedne takve dužnosnice u praćenju pregovora s EU onda može uopće očekivati da brani interese Hrvatske u Bruxellesu kad u 'vlastitoj kući' govori na ovakav način, piše

Novi list

.

Opširnije
Meni/Izbornik
Korisnik Drazen Keleminec, 0
Datum ažuriranja
Ip