Naslov
Datum 14.11.2010
Uvod

 

Večernji list, 11. 11. 2010.

Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske proziva ŽDO u Zagrebu da štiti Milorada Pupovca jer je još na vlasti

"Pupovac zamračio milijune, a u ŽDO u Zagrebu to ne želi otkriti"

Zamjenica ŽDO B. Kipson ne želi pratiti trag utajenog novca, tvrdi Staniša Žarković

Povećaj 
Piše: Dragutin Šantoši

VIROVITICA – Gotovo godinu dana trebalo je Branki Kipson, zamjenici županijskoga državnog odvjetnika u Zagrebu, da odgovori na kaznenu prijavu koju je 31. prosinca 2009. godine protiv Milorada Pupovca, Aleksandra Saše Miloševića i Rade Dragojevića podnijelo Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije sumnjajući da su, mimo zakonskih propisa, "zamračili" i utajili više od 2,1 milijuna kuna.

– Prijavu protiv M. Pupovca, zbog sličnog izvještajno-knjigovodstvenog skrivanja financijskog poslovanja od Skupštine SNV-a, za iznos od oko 1,5 milijuna kuna, koji su na račun SNV-a došli s računa jedne strane vlade, a potom završili na Kosovu, podnijeli smo još 2007. godine, ali tu prijavu Državno odvjetništvo i USKOK nikada nisu istražili. Na ovu drugu prijavu dobili smo odgovor gospođe zamjenice ŽDO Kipson u kojem piše da je Ministarstvo financija obavilo nadzor nad radom SNV-a, da su utvrđene nepravilnosti u financijskim računovodstvenim evidencijama SNV-a, ali bez navođenja o kakvim je nepravilnostima riječ, kaže Staniša Žarković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije.

On je danas Županijskome državnom odvjetništvu u Zagreb poslao pismo u kojem piše:

- Predlažemo da se protiv prijavljenika pokrene kazneni postupak te da im se sudi po zakonu. Tražimo izuzeće zamjenice ŽDO u Zagrebu Branke Kipson zbog pristranosti u ovom predmetu, odnosno sumnje da je teže povrijedila dužnost zamjenice ŽDO. Tražimo od ŽDO da nas o svakoj fazi ovog postupka pismeno obavještava. Tražimo od ŽDO da nas, nakon tri godine, obavijeste o tome što su poduzeli u povodu prijave iz 2007. godine vezano za utajeni novac za Kosovo.

- Nakon osam mjeseci proučavanja spisa zamjenica ŽDO ne čini ništa. Ne traži odgovore na pitanja, ne traži dokumente, ne prati trag novca, ne nalaže druge istražne radnje za koje je ovlaštena. Zašto to ne čini? Je li to zato što je Milorad Pupovac još na vlasti - pita Žarković potvrđujući da Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije neće stati sve dok se sumnjive financijske transakcije u SNV-u ne ispitaju do kraja.

Opširnije
Meni/Izbornik
Korisnik Drazen Keleminec, 0
Datum ažuriranja
Ip