Naslov RADIO KOPRIVNICA
Datum 02.12.2010
Uvod

 

STABILNA KOALICIJA, NO PRAVI TEST U UTORAK

KOPRIVNICA - Sastanak partnera vladajuće županijske koalicije, kojega je zbog minoriziranja njegove stranke zatražio predsjednik Autohtonog HSP-a Dražen Keleminec, održan je prijepodne u sjedištu Županije. Odazvali su mu se predstavnici svih šest partnerskih stranaka kako bi raspravili međusobne odnose te dogovorili donošenje županijskog proračuna na sjednici Skupštine koja je sazvana za utorak. Zajednički zaključak priopćio je predsjednik županijskog HSS-a, župan Darko Koren.

- Sukus ocjene bi mogao biti da smo zadovoljni, naravno uz određene korekcije koje se prije svega odnose na dinamiku naših sastajanja, rekao je Koren.

Ovakav zaključak čudi s obzirom da je jedan od partnera, županijski HSLS čiji je vijećnik Joso Brkljača bio na današnjem sastanku, pozvao večeras novinare na konferenciju na kojoj će objaviti izlazak iz koalicije. Župan Koren smatra da je ta odluka rezultat privatnih odnosa SDP-ovca Zvonimira Mršića i predsjednika HSLS-a Darinka Kosora.

- Odluka o napuštanju županijskog HSLS-a županijske koalicije se temelji na privatnim odnosima, mogu slobodno reći, gospodina Mršića i predsjednika HSLS-a Darinka Kosora. Smatram da je to jedna nepromišljena odluka tim više što je Kosor prije dva mjeseca kad je bio u posjetu Koprivnici, bio i kod mene i rekao je da HSLS neće napuštati županijsku koaliciju bez obzira što se na državnoj razini događa. To samo po sebi govori o vjerodostojnosti i riječi gospodina Kosora, kaže Koren.

Na pitanje hoće li odlazak HSLS-a iz koalicije značiti gubitak većinske ruke u županijskoj skupštini, župan Koren je kratko je samo rekao:

- To ćemo vidjeti u utorak na skupštini, rekao je D. Koren.

Opširnije
Meni/Izbornik
Korisnik Drazen Keleminec, 0
Datum ažuriranja
Ip