Naslov
Datum 11.12.2010
Uvod

Prosvjed Autohtonog HSP-a pred HDZ-om

Sub, 11/12/2010 - 14:49

Autohtona Hrvatska stranka prava (A-HSP) prosvjedovala je danas ispred središnjice HDZ-a zbog "progona, uhićenja i zatvaranja hrvatskih branitelja" te u središnjicu HDZ-a uručili pismo upućeno predsjednici Vlade i stranke Jadranki Kosor u kojoj traže da se "prekine s progonima branitelja i da oslobodi i amnestira sve branitelje koji se nalaze u zatvorima".

 

Govoreći u ime prosvjednika, njih 15-tak, predsjednik A-HSP Dražen Keleminec rekao je da u zatvorima sjede samo hrvatski branitelji na čelu s Mirkom Norcem, a od jučer i s Tomislavom Merčepom. Dodao je da je dolaskom srbijanskog predsjednika Borisa Tadića odmah bilo uhićena grupa hrvatskih branitelja jer ih tereti bivši oficir JNA koji ih je u ratnom zatvoru u Kerestincu prijavio za zlostavljanje. Ti hrvatski branitelji, njih petorica, nalaze se u Remetincu, a da to hrvatska javnost ne zna, rekao je.

Ako je bila amnestija prema pobunjenim Srbima, onda ju treba primijeniti prema hrvatskim braniteljima - naglasio je. Pred središnjicom HDZ-a na Trgu žrtava fašizma mirno se okupilo 15-tak prosvjednika s hrvatskim zastavama i transparentima s natpisma "Oslobodite hrvatske branitelje " i "Stop poniženju Hrvatske" koji su se u jednom trenutku vezali lancima, a nakon što su uručili prosvjedno pismo u središnjicu HDZ-a, mirno su se razišli. Hina)

Opširnije
Meni/Izbornik
Korisnik Drazen Keleminec, 0
Datum ažuriranja
Ip